Το BBC «κόβει» τη Μαντόνα επειδή είναι πια μεγάλη σε ηλικία!

Το BBC «κόβει» τη Μαντόνα επειδή είναι πια μεγάλη σε ηλικία!

Oραδιοφωνικός σταθμός του BBC, RadioOne, αφαίρεσε από τη μουσική του λίστα το νέο τραγούδι της Μαντόνα, «Medellin», το οποίο μάλιστα είναι το πρώτο που βγάζει από το «HoldTight» του 2015.

To RadioOneRadio είναι το πιο νεανικό και πιο δημοφιλή από τους σταθμούς του BBC. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος του BBC θεωρούν ότι «το σταθερό κοινό τους δεν θα ήθελε να ακούσει τη μουσική μιας 60χρονης. Η βασίλισσα της ποπ χαρακτήρισε την κίνηση του  σταθμού ως «ρατσιστική και απαράδεκτη».

«Έχουμε κάνει τόσες πολλές προόδους σε άλλους τομείς –στα δικαιώματα του πολίτη, τα δικαιώματα των gays– αλλά οι διακρίσεις με βάση την ηλικία παραμένουν ένας τομέας που είναι ταμπού, για τον οποίο δεν μιλάμε και δεν ασχολούμαστε ποτέ μαζί του» είπε πρόσφατα η Μαντόνα, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό της από τα τσαρτ.

Το «Medellin» δεν μπήκε ούτε στα τσαρτ της Αμερικής την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο παρελθόν. Το 2012 στο RadioOneείχαν κόψει από την playlist ως «ακατάλληλο για τους 15χρονους» το «Candy» του RobbieWilliams, ενώ το 2015 η Madonna είχε πάλι αποκλειστεί από το airplay (και το top-40) επειδή «δεν ήταν αυτό περίμενε να ακούσει το νεαρής ηλικίας κοινό του σταθμού».

Τότε η Madonna είχε ξεκινήσει ολόκληρη διαμάχη με το BBC αλλά χωρίς ωστόσο κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ο προηγούμενος δίσκος της παίχτηκε ελάχιστα και το «LivingforLove» αγνοήθηκε εντελώς.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.