Έδωσαν 600.000 ευρώ για να τοποθετηθούν μηχανές για γρανίτα στις φυλακές!

Έδωσαν 600.000 ευρώ για να τοποθετηθούν μηχανές για γρανίτα στις φυλακές!

Οι σωφρονιστικές αρχές στη Νέα Ζηλανδία έχουν γίνει στόχος έντονη κριτικής μετά την απόφαση τους να ξοδέψουν πάνω από 1 εκατ. δολάρια Νέας Ζηλανδίας (περίπου 600.000 ευρώ) για να εφοδιάσουν τις φυλακές της χώρας με μηχανές που φτιάχνουν γρανίτα.   

Η απόφασή αυτή πάρθηκε ύστερα από τον καύσωνα της περιόδου 2017-2018, ως προληπτικό μέτρο για να περιοριστούν οι εντάσεις ανάμεσα στους κρατουμένους.

Όπως αποκάλυψε η αντιπολίτευση της χώρας, στις φυλακές τοποθετήθηκαν επιπλέον 193 μηχανές.

Το υπουργείο που έχει την αρμοδιότητα των φυλακών υπερασπίστηκε την επιλογή του λέγοντας πως η αύξηση των κρατουμένων έκανε πιο πιθανή την εμφάνιση βίαιων περιστατικών, ειδικά υπό συνθήκες καύσωνα.

Η αγορά των μηχανημάτων ήταν προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια των κρατουμένων και του προσωπικού.

Οι γρανίτες ήταν πιο αποτελεσματικές στο να κρατήσουν τους ανθρώπους δροσερούς σε σχέση με απλά κρύο νερό, απάντησε το υπουργείο και πρόσθεσε πως επίσης χρησιμοποιήθηκαν και διάφορα αντικείμενα όπως υγρές πετσέτες και προσωπικοί ανεμιστήρες.

Στη Νέα Ζηλανδία υπάρχουν περίπου 9000 σωφρονιστικοί υπάλληλοι και παρόμοιος αριθμός κρατουμένων.

Ο Νιλ Μπέιλ , ανώτερος αξιωματούχος στις φυλακές, δήλωσε πως το μέτρο με τις μηχανές για τις γρανίτες όπως και τα υπόλοιπα μέτρα ήταν επιτυχές καθώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 2018/2019 (το καλοκαίρι στη Νέα Ζηλανδία είναι τους μήνες Δεκέμβριο έως Φεβρουάριο) δεν υπήρξαν σημαντικά περιστατικά εντάσεων και συμπλοκών ανάμεσα σε κρατουμένους και σωφρονιστικό προσωπικό.    «

Η έρευνα έχει δείξει πως οι γρανίτες προσφέρουν άμεση μείωση της θερμοκρασίας του σώματος σε ακραία ζεστές συνθήκες έως και τρεις φορές περισσότερο από το να πίνεις νερό. Από την ενημέρωση που έχω, το προσωπικό εκτίμησε την επένδυση μας», τόνισε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.