Βίντεο σοκ από τη Σρι Λάνκα: Τρομοκράτης σκορπά τον θάνατο! 

Βίντεο σοκ από τη Σρι Λάνκα: Τρομοκράτης σκορπά τον θάνατο! 

Το βίντεο έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας στο ξενοδοχείο Kingsbury Hotel στην πρωτεύουσα Κολόμπο.

Σοκ προκαλεί το νέο βίντεο από κάμερα ασφαλείας μέσα από ένα από τα ξενοδοχεία στη Σρι Λανκα που έγιναν στόχος τζιχαντιστών πριν από έξι ημέρες με αποτέλεσμα – μαζί με τις επιθέσεις σε εκκλησίες της χώρας – να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 250 άνθρωποι.

Το βίντεο έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας στο ξενοδοχείο Kingsbury Hotel στην πρωτεύουσα Κολόμπο.

Ο ανατριχιαστικά ψύχραιμος βομβιστής αυτοκτονίας είναι ο 33χρονος Ινσάφ Ιμπραχίμ.

Αν και γνωρίζει ότι μαζί του κουβαλά αρκετά εκρηκτικά για να προκαλέσει μεγάλο αριθμό θυμάτων, εντούτοις κινείται χωρίς τίποτα να προμηνύει τι θα ακολουθήσει.

https://www.facebook.com/adaderana/videos/358278084894650/

Ένα ακόμη βίντεο που σοκάρει είναι αυτό που δόθηκε στη δημοσιότητα εχθές και δείχνει έναν ακόμη από τους βομβιστές αυτοκτονίας να χαϊδεύει ένα μικρό κορίτσι στο κεφάλι, λίγες στιγμές προτού εξαπολύσει την βομβιστική επίθεση στον ναό του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο.

Στο βίντεο ο «καμικάζι» χαϊδεύει το κοριτσάκι στο κεφάλι και με απόλυτη ψυχρότητα πηγαίνει στην εκκλησία και σπέρνει τον θάνατο.

ΗΠΑ: Φόβοι για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους Αμερικανούς υπηκόους να επανεξετάσουν ενδεχόμενο ταξίδι τους στη Σρι Λάνκα εξαιτίας της απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων, έπειτα από τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας της περασμένης Κυριακής με περισσότερους από 250 νεκρούς.

«Η αμερικανική κυβέρνηση έχει περιορισμένη δυνατότητα να βοηθήσει Αμερικανούς πολίτες στη Σρι Λάνκα»,, εξαιτίας της «τρομοκρατίας», στην χώρα, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Παρασκευή, αυξάνοντας κατά μία βαθμίδα (από 3 σε 4) το επίπεδο συναγερμού για τη χώρα αυτή.

Παράλληλα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι διέταξε την αποχώρηση από Σρι Λάνκα όλων των παιδιών σχολικής ηλικίας των οικογενειών εργαζομένων της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα», υπογραμμίζεται.

Αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία εξέδωσαν ανακοινώσεις την περασμένη εβδομάδα προειδοποιώντας τους υπηκόους τους ενάντια σε ταξίδια τους στη Σρι Λάνκα.

Η Αυστραλία επίσης έκρινε πως είναι «πιθανές» νέες επιθέσεις.

15 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά σε σπίτι τζιχαντιστών

Το Μεγάλο Σάββατο ο στρατός της Σρι Λάνκα πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι στην πόλη Καλμουνάι, στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες και ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους στην έρευνα που έκαναν στο σπίτι το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων.

Αργότερα ο στρατός ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγινε «μάχη» με ανταλαγή πυρών με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 από τους τζιχαντιστές να χάσουν τη ζωή τους, ενώ ανάμεσα στα πτώματα εντοπίστηκαν και αυτά έξι παιδιών.

Σρι Λάνκα: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε φερόμενους τζιχαντιστές

Ο στρατός της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε τουλάχιστον δύο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε επιδρομή που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις εναντίον κρυψώνας της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Οι στρατιώτες επιχείρησαν να εισβάλουν σε ένα σπίτι στην πόλη Καλμουνάι, στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Κυριακής, όταν δέχθηκαν πυρά.

«Στη ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν δύο ένοπλοι», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού Σουμιθ Αταπατού, προσθέτοντας ότι ένας άμαχος πολίτης πέθανε επίσης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες και ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους στην έρευνα που έκαναν στο σπίτι το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων της περασμένης Κυριακής στη Σρι Λάνκα.

Από την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν επτά άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.