Το μοιραίο λάθος του serial killer της Κύπρου – Η φωτογραφία που τον «έκαψε»

Το μοιραίο λάθος του serial killer της Κύπρου - Η φωτογραφία που τον «έκαψε»

Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα οι κυπριακές Αρχές «χτένισαν» το σύνολο των προσωπικών αντικειμένων του 35χρονου με το ψευδώνυμο «Ορέστης».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ‘‘Πολίτη” η κοπιώδης προσπάθεια των ανακριτών του Γραφείου Διερεύνησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας έφερε αποτέλεσμα, το οποίο ωστόσο δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Η ενδελεχής εξέταση των στοιχείων που βρέθηκαν αποθηκευμένα στα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές του 35χρονου αξιωματικού οδήγησε σε συμπεράσματα, τα οποία στοιχειοθέτησαν άμεση σχέση του με τη Maricar. Το πιο σημαντικό από αυτά τα στοιχεία είναι η ταυτότητα της 29χρονης, την οποία ο αξιωματικός είχε φωτογραφίσει και είχε αποθηκεύσει, άγνωστο για ποιους λόγους. Δεν έχει διευκρινιστεί αν η φωτογραφία της ταυτότητας είχε διαγραφεί και ανακτήθηκε με ειδικό λογισμικό που διαθέτει η Αστυνομία ή αν έμεινε «ξεχασμένη» στα προσωπικά του αντικείμενα.

Πέραν της ταυτότητας, η άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων κατέδειξε ότι ο «Ορέστης» ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε με τη Maricar πριν χαθούν τα ίχνη της και πριν εξαφανιστεί για πάντα το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κινητό παρουσίαζε ενδείξεις ότι ενεργοποιείται και απενεργοποιείται το διάστημα μετά την εξαφάνιση, αλλά αυτό δεν έγινε κατορθωτό να επιβεβαιωθεί. Οι ανακριτές κατέχουν επίσης πλήθος στοιχείων που συνδέουν τον Μεταξά με τη Maricar και, με δεδομένη την ύπαρξη δύο πτωμάτων, πιθανολογείται ότι έχει διαπράξει μία ακόμα δολοφονία.

Χθες νωρίς το απόγευμα η Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως ο 35χρονος λοχαγός συνελήφθη εκ νέου ως ύποπτος για φόνο και απαγωγή τρίτης γυναίκας, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά είτε στο όνομα της γυναίκας είτε σε κάποιο στοιχείο που δικαιολογούσε το τρίτο ένταλμα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.