Πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη καταθέτει η ΝΔ – Πλήρης στήριξη από Τσίπρα

Πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη καταθέτει η ΝΔ - Πλήρης στήριξη από Τσίπρα

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο της Παιδείας, είπε ότι μετά το Πάσχα η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη.

Την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας προς τον Παύλο Πολάκη μετά το Πάσχα με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε αν. υπουργός Υγείας κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δεν ανεχόμαστε άλλο τη στάση του κ. Πολάκη», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αμέσως μετά το Πάσχα, με βάση το άρθρο 8, παράγραφος 2 του Συντάγματος και το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να πάνε στη Βουλή για να υπερασπιστούν τον κ. Πολάκη προκειμένου, όπως είπε, «για να δούμε εάν θέλουμε μια Ελλάδα των πολλών ή μια Ελλάδα των Πολάκηδων».

«Οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, θα μετατρέψω την συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παίρνοντας το λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «πρωτοφανή επικοινωνιακό αντιπερισπασμό που αποδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται ο ίδιος για να δραπετεύσει από μια αντιπαράθεση», αναφερόμενος στην πρότασή του για τηλεοπτικό debate. «Επιχειρεί να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στη συζήτηση το ύφος του κ. Πολάκη, αν είναι καλό ή κακό. Θέλει να κουκουλώσει τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.