Επιτήδειοι πλουτίζουν παριστάνοντας πως μαζεύουν χρήματα για την Παναγία των Παρισίων

Επιτήδειοι πλουτίζουν παριστάνοντας πως μαζεύουν χρήματα για την Παναγία των Παρισίων

Φαινόμενα εξαπάτησης Γάλλων και ξένων πολιτών με αφορμή την κινητοποίηση για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

Η κινητοποίηση για τη συλλογή χρημάτων προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές από την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων υπήρξε μαζική και συγκινητική. Γάλλοι κροίσοι, πολυεθνικοί κολοσσοί, αλλά και απλοί πολίτες αναζητούν τρόπους να προσφέρουν κι εκείνοι όπως μπορούν στην προσπάθεια που ξεκινά από τώρα και τα επόμενα τουλάχιστον πέντε χρόνια για να επιστρέψει η Παναγία των Παρισίων στην αρχική της κατάσταση. Όπως είναι φυσικό, σε αυτή την κατάσταση και με την ανάγκη του κόσμου να προσφέρει, εμφανίστηκαν και οι επιτήδειοι.

Το ίδρυμα για την προστασία της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς, που έστησε πρώτο ένα διαδικτυακό σύστημα δωρεών, με ανακοίνωσή του καλεί Γάλλους και ξένους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στη σύντομη ανακοίνωσή του, το ίδρυμα που έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 13 εκατ. ευρώ για την Παναγία των Παρισίων, αναφέρεται σε αγνώστους που καλούν στο τηλέφωνο ή στέλνουν mail σε πολίτες ζητώντας τους χρήματα για τον ίδιο σκοπό.

«Πλήθος περιπτώσεων εξαπάτησης έχουν περιέλθει στην αντίληψή μας στη Γαλλία και στο εξωτερικό» σημειώνει το κείμενο που προσθέτει:«το Ίδρυμα για την πολιτιστική κληρονομιά δεν πραγματοποιεί συλλογή χρημάτων μέσω τηλεφώνου, ταχυδρομείου ή email. Ολες αυτές οι πρωτοβουλίες είναι απάτη».

Θυμίζουμε πως το site όπου το Ίδρυμα συγκέντρωνε χρήματα για την Παναγία των Παρισίων κατέρρευσε την πρώτη μέρα από την υψηλή κίνηση. Το πρωί της Πέμπτης, στην σχετική ιστοσελίδα αναγραφόταν πως το Ίδρυμα έχει συγκεντρώσει 13 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.