Ιδανική αρχή στο χώμα για Τσιτσιπά

Ιδανική αρχή στο χώμα για Τσιτσιπά

Με το δεξί μπήκε στις χωμάτινες επιφάνειες ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Μικαΐλ Κουκούσκιν (Νο.42) με 6-3, 7-5 και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Monte Carlo Masters για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Κάθε αρχή είναι δύσκολη και τα επιπόλαια λάθη του Στέφανου στον αγώνα με τον Καζάκο δεν γίνεται να θεωρούνται ανησυχητικά. Η μετάβαση από τις σκληρές επιφάνειες στο χώμα πάντα κρύβει παγίδες και χρειάζεται χρόνος προσαρμογής…

Έστω και ανέτοιμος, όμως, ο Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και καθάρισε την πρόκριση σε 1 ώρα και 42 λεπτά.

Οι βάσεις για τη νίκη μπήκαν στο όγδοο γκέιμ του πρώτου σετ, όταν σημείωσε το μπρέικ και «έγραψε» αμέσως μετά το 1-0, ωστόσο τα πράγματα ήταν πιο… περιπετειώδη στη συνέχεια.

Ο 20χρονος τενίστας πήρε δύο φορές το προβάδισμα με μπρέικ (2-1, 4-3), αλλά ο Κουκούσκιν βρήκε ισάριθμες απαντήσεις και τον άγχωσε!

Τελικά η τρίτη ήταν και η φαρμακερή, καθώς ο Στεφ έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του στο 5-5 και έκλεισε τελικά τον αγώνα.

Το επόμενο εμπόδιό του, όπως είπαμε, είναι ο Ρώσος Μεντβέντεφ (Νο.14), που… του έχει πάρει τον αέρα και προηγείται στο head to head με 3-0! Η κόντρα μεταξύ των δύο νεαρών φαίνεται να έχει επηρεάσει περισσότερο τον Στέφανο, παρά τον Ντανίλ.

Να σημειώσουμε ότι με μια καλή πορεία στο Μόντε Κάρλο, ο Έλληνας πρωταθλητής μπορεί να ανεβεί ακόμα περισσότερο στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς ο Κέβιν Άντερσον (Νο.7) είναι εκτός διοργάνωσης, ενώ ο Κέι Νισικόρι (Νο.6) έχασε σήμερα με 7-5, 6-4 από τον Πιέρ Ουγκ Ερμπέρ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.