Δολοφονία Μακρή – Τέσσερις καταθέσεις έδωσε η Βικτώρια Καρύδα

Δολοφονία Μακρή - Τέσσερις καταθέσεις έδωσε η Βικτώρια Καρύδα

«Είμαι χαμένη με αυτό που έχει γίνει, δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν ξέρω ποιος και γιατί έκανε αυτό το κακό στο Γιάννη και ελπίσω να βρεθεί γρήγορα αυτός που το έκανε».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της Βικτώριας Καρύδα στην ΕΛ.ΑΣ, λίγο μετά την εκτέλεση του συζύγου της, Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι τους στο Πανόραμα της Βούλας.

Το μοντέλο, σύμφωνα με στοιχεία από τη δικογραφία που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Έθνος», περνά λίγες ήμερες αργότερα ξανά το κατώφλι της ΓΑΔΑ. Εκεί θα καταθέσει ότι: «Με τον Γιάννη ήμασταν παντρεμένοι δύο χρόνια κι έχουμε δύο παιδιά 5 και 6 ετών. Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ουκρανία, αλλά βρίσκομαι στην Ελλάδα από το 2001. Με τον Γιάννη γνωριστήκαμε το 2010 στην Ελλάδα, όταν ο Γιάννης έμενε μόνιμα στην Αυστραλία και ερχόταν στην Ελλάδα μόνο για διακοπές. Τα πρώτα χρόνια πηγαινοερχόμασταν μέχρι που ήρθαμε και μείναμε μόνιμα εδώ. Στην Αυστραλία ο Γιάννης είχε παντρευτεί παλιότερα με άλλη γυναίκα και έχει ένα γιο».

Σε ερώτηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, η Βικτώρια Καρύδα κατέθεσε ότι γνώριζε ελάχιστα πράγματα: «Η δουλειά του ήταν μια εταιρία που ασχολούνταν με ασφάλεια «σεκιούριτι». Σε αυτή την εταιρία ήταν μαζί με τον Α.Μ. Αυτό που έκαναν ήταν φύλαξη σπιτιών. Δυστυχώς δεν ξέρω πολλά πράγματα για τις δουλειές του Γιάννη, γιατί δεν μου έλεγε σχεδόν τίποτα. Ακόμα και να τον ρωτούσα, θα μου έλεγε δύο πράγματα και θα σταματούσε μετά. Άλλη μια δουλειά που είχε ο Γιάννης κι έβγαζε χρήματα ήταν να πουλάει αυτοκίνητα. Αγόραζε ακριβά αυτοκίνητα από Αγγλία που έχουν το τιμόνι δεξιά και τα έστελνε στον αδελφό του στην Αυστραλία και τα πουλούσε εκεί. Πάντως από όσα ξέρω, δεν είχε κανέναν πρόβλημα με τις δουλειές του ο Γιάννης, ούτε μου είχε πει ότι φοβόταν κάποιον. Για να καταλάβετε έβγαινε μόνος του, κυκλοφορούσε με βέσπα ή με το Smart και δεν έδειχνε ότι πρόσεχε και είχε φόβο από κάτι. Και στην Αυστραλία όταν μέναμε ήταν το ίδιο πράγμα, ήμασταν χαλαροί και βγαίναμε έξω χωρίς να φοβόμαστε».

Σύμφωνα με το «Έθνος», η πρώην παίκτρια του My Style Rocks μίλησε στους αστυνομικούς και για το παρελθόν του συζύγου της στην Αυστραλία, αν και φάνηκε ελάχιστα διαφωτιστική: «Το μόνο πρόβλημα που είχα ακούσει, λίγο καιρό μετά τη γνωριμία μας, ίσως 1,5 χρόνο μετά, από διάφορα μέσα και από το ίντερνετ, ήταν για κάποιο πρόβλημα που είχε στην Αυστραλία ο Γιάννης με κάποιον Ιμπραχήμ, αν δεν κάνω λάθος το όνομα. Αυτό που έχω ακούσει ήταν ότι αυτός ο Ιμπραχήμ είχε πιαστεί παλιότερα στην Αυστραλία γιατί είχε σχέση με μια τσάντα, ένα όπλο και κάποια φωτογραφία του Γιάννη και από ότι κατάλαβα ήθελε να σκοτώσει το Γιάννη. Νομίζω πως είχαν μαζί κάποιο νυχτερινό κέντρο στην Αυστραλία, αλλά δεν είμαι σίγουρη. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια όλα αυτά, εμένα μου φαίνονται σαν παραμύθι και δεν τα έχω πιστέψει».

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη της Βικτώριας Καρύδα για το όπλο που βρήκε κρυμμένο στην κρεβατοκάμαρα τους, αρκετά μετά τη δολοφονία του επονομαζόμενου «Αυστραλού». Το εντυπωσιακό μοντέλο περιέγραψε στις Αρχές τα εξής: «Σε ένα μεταλλικό κουτί σαν χρηματοκιβώτιο στην κρεβατοκάμαρα, που δεν φαινόταν βρήκα μέσα ένα πιστόλι. Το κουτί το έσπασα και το άνοιξα για να δω τι έχει μέσα. Δεν ήξερα τίποτα ότι ο Γιάννης είχε όπλο».

Η πιο πρόσφατη κατάθεση της, δόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, με την Βικτώρια Καρύδα να ζητά μια κάρτα συναλλαγών που έχει κατασχεθεί, αλλά περιέχει χρήματα τα οποία έχει ανάγκη. «Είχαμε από κοινού με τον Γιάννη μια κάρτα συναλλαγών της τράπεζας (…) στην οποία βάζαμε χρήματα και μετά κάναμε τις αγορές μας με αυτή και είναι αυτή που μου δείχνετε, η οποία κατασχέθηκε από το αυτοκίνητό το Γιάννη. Από τότε που σκοτώσανε τον Γιάννη έψαξα μέσα στο σπίτι για την κάρτα και δεν την έχω βρει. Πρέπει να την είχε μαζί του εκείνο το βράδυ και τα χρήματα που έχει μέσα μου είναι απαραίτητα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.