
Το σκίτσο που έγινε viral.
Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στα social media, ένα συγκινητικό σκίτσο που δείχνει τον Κουασιμόδο να κρατάει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του Παναγία των Παρισίων και να κλαίει.
Αφορμή για το συγκεκριμένο σκίτσο στάθηκε φυσικά η τρομακτική πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης και κατέστρεψε μεγάλο μέρους του ιστορικού ναού.
Ο ναός βρισκόταν εν μέσω ανακαίνισης, με σκαλωσιές σε τμήματά του, κι ορισμένα από τα περίφημα μπρούτζινα γλυπτά του είχαν αφαιρεθεί την περασμένη εβδομάδα για συντήρηση.
Η Παναγία των Παρισίων, που άρχισε να οικοδομείται το 1163 και ολοκληρώθηκε περίπου έναν αιώνα αργότερα, θεωρείται υπόδειγμα της γαλλικής γοτθικής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής.
Η οροφή του ναού, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καταστράφηκε, ήταν μια από τις παλαιότερες τέτοιες κατασκευές στο Παρίσι.
Δείτε το συγκινητικό σκίτσο
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
Τελευταίες Ειδήσεις
- Τον μισό ποινικό κώδικα είχε «πάνω» του ο «κατσαβιδάκιας» διανομέας – Συνελήφθη 19 φορές αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος
- Το «restart» του Τσίπρα είχε ήδη ξεκινήσει στη Σορβόννη και επιβεβαιώθηκε με την παραίτηση: Πόσα χρήματα και ποια προνόμια χάνει
- Διπλή δολοφονία-μυστήριο σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα: Τυχαία επίθεση ή προσχεδιασμένο χτύπημα; (vid)