Τεράστιες αντιδράσεις για τη δήλωση της Παπακώστα για τα «Εξάρχεια – Μονμάρτη»

Τεράστιες αντιδράσεις για τη δήλωση της Παπακώστα για τα «Εξάρχεια - Μονμάρτη»

Αιχμηρά σχόλια από την αντιπολίτευση.

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα πως όχι μόνο δεν υπάρχει άβατο στη χώρα αλλά ότι τα Εξάρχεια είναι «μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή».

«Αν τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας, η κ. Παπακώστα είναι η Μαρία Αντουανέτα της κυβέρνησης»  σχολίασε αιχμηρά ο Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Καμπουράκη στα «Ακραία Φαινόμενα».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «Η αστυνομία δεν μπορεί να περάσει κάτω από τη Ζωοδόχου Πηγής έχουν εντολή να μην το κάνουν αυτό, μάς το έχουν πει αξιωματικοί».

«Ιδανική πραγματικότητα βλέπει η κ. Παπακώστα. Στα Εξάρχεια υπάρχει εμπόριο οπλών, τράφικινγκ, ληστείες» σχολίασε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ από τη δική της πλευρά. «Με πραγματικό σχέδιο και πολιτική βούληση η ΕΛ.ΑΣ μπορεί να βάλει την τάξη σε διάστημα μηνών σε μια περιοχή που κινδυνεύουν και οι κάτοικοί της», τόνισε στα «Ακραία Φαινόμενα.

Επίσης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Θανάσης Χειμωνάς σχολίασε στους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Καμπουράκη: «Στη Μονμάρτη δεν πέφτει κάθε βράδυ το ξύλο της αρκούδας που πέφτει στα Εξάρχεια. Προφανώς τα Εξάρχεια είναι μία εμβληματική συνοικία της Αθήνας, υπάρχει ένα ανήσυχο πνεύμα, μία κουλτούρα, δεν μπορούμε να πούμε πως απλώς είναι μία Βηρυτός εν καιρώ πολέμου. Η πραγματικότητα είναι ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Δεν υπάρχει κάποια ιδεολογική διάσταση, μιλάμε για κοινούς ποινικούς, μιλάμε για συμμορίες με εμπόριο ναρκωτικών, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών».

«Δεν πέφτει το ξύλο της αρκούδας στη Μονμάρτη. Προφανώς δεν είναι και Βηρυτός εν καιρώ πολέμου, άλλα έχουν ξεφύγει τα πράγματα, υπάρχουν μαχαιρώματα υπάρχουν άτομα του κοινού ποινικού δικαίου», είπε από την πλευρά του ο Θανάσης Χειμωνάς σχολιάζοντας την δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα. «Δεν είναι λύση η ανοχή της κυβέρνησης, ούτε η σκληρή καταστολή που προτείνει η ΝΔ. Στα Εξάρχεια πρέπει να γίνουν χειρουργικές κινήσεις», πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.

«Είναι ένα πρόβλημα αρκετά μπερδεμένο, αρκετά ζόρικο. Προφανώς αυτό που κάνει η κυβέρνηση να έχει μία απόλυτη ανοχή, να μην ασχολείται δεν είναι λύση. Αλλά και αυτό που ακούμε από κύκλους της ΝΔ για μία πολύ σκληρή καταστολή επίσης δεν είναι λύση. Πρέπει να υπάρχει μία μέση οδός», πρόσθεσε.

Εξέφρασε τέλος την άποψη πως πρέπει να γίνουν «χειρουργικές επεμβάσεις» στα Εξάρχεια.

Τι είχε πει η Κ. Παπακώστα

«Η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική, άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους», σχολίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα αναφερόμενη στα Εξάρχεια.

«Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες», πρόσθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Παπακώστα.

Σε σχέση με το τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο και η ΕΛ.ΑΣ για τα Εξάρχεια η Κ. Παπακώστα σημείωσε: «Από την αρχή της θητείας μου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σας βεβαιώνω ότι δρούμε καθημερινά. Η Ελληνική Αστυνομία δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα, σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα διατηρώντας αυτή την ευαίσθητη ισορροπία με αφοσίωση, και οι επιτυχίες της είναι ο καρπός αυτής της συνεργασίας της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας, η οποία προβλέπει τη διαρκή παρουσία στην περιοχή».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.