
Ένας αστακός μπορεί να οδήγησε στην άρση ασύλου του Aσάνζ από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο;
Ο λόγος για τον οποίο η πρεσβεία αποφάσισε σχεδόν μετά από επτά χρόνια να «διώξει» τον ιδρυτή του «ενοχλητικού» ιστότοπου Wikileaks μπορεί να είναι η αποκάλυψη μιας φωτογραφίας που φέρνει σε δεινή θέση τον πρόεδρο του Ισημερινού.
Η φωτογραφία που είχε διαρρεύσει τον περασμένο Φεβρουάριο στα social media με τον πρόεδρο του Ισημερινού Λενίν Μορένο, να απολαμβάνει στο κρεβάτι ενός ξενοδοχείου μία πιατέλα με αστακό, είχε προκαλέσει αμηχανία αλλά και θύελλα αντιδράσεων στην πατρίδα του, την ώρα που οι συμπολίτες του βιώνουν στο πετσί τους τη λιτότητα που τους επέβαλε η κυβέρνησή του.
Ο Μορένο θεωρεί ότι η διαρροή του φωτογραφικού υλικού είναι «δάκτυλος», με τον Ασάνζ να το αρνείται.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» η αποκάλυψη της επίμαχης φωτογραφίας ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» για «να ξεφορτωθεί» τον Ασάνζ. Έτσι, η πρεσβεία του Ισημερινού αποφάσισε να άρει την ασυλία του 47χρονου Αυστραλού.

Η επταετής διαμονή του Aσάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού διακόπηκε όταν αστυνομικοί της Βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας έβγαλαν σηκωτό τον Ασάνζ, αφού πρώτα του είχαν περάσει χειροπέδες.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, περισσότερα από 200 ηλεκτρονικά μηνύματα του προέδρου του Ισημερινού και της συζύγου του καθώς και φωτογραφίες της οικογένειας να απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε πεντάστερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη, είχαν διαρρεύσει στον ιστότοπο «INApapers.org.».
Από τις πιο ενοχλητικές φωτογραφίες ήταν αυτή του προέδρου Λενίν Μορένο να απολαμβάνει τον αστακό στο κρεβάτι του ξενοδοχείου την ώρα που η κυβέρνησή του έχει επιβάλει μέτρα λιτότητας στον λαό.
Από την πλευρά του, ο ιστότοπος «WikiLeaks» προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Εν ολίγοις, η κυβέρνηση του Ισημερινού επιδιώκει ένα ψευδές πρόσχημα για να τερματίσει το άσυλο και την προστασία του Τζούλιαν Ασάνζ».
Τελευταίες Ειδήσεις
- Drone στη Λευκάδα: Τα σενάρια που φέρνουν έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση
- Παρότι ήθελαν η νύφη και ο γαμπρός: Ο λόγος που το σενάριο Τζάκρη – ΠΑΣΟΚ απομακρύνεται
- Το παιχνίδι της διαδοχής και οι «κρυφές» μετρήσεις: Ποιον προτιμούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ για αντι-Μητσοτάκη

Τι είναι το Exodos; Εσύ!
Λίγο πριν μπει το ΣΚ, ακούμε Stolen Mic στο Αιγάλεω και πίνουμε μπίρες στην Τεχνόπολη
«Cleansed»: Μια ιστορία αγάπης, ακραίας βίας, υψηλού συμβολισμού και ευγενούς ποίησης

Kουίζ Γεωγραφίας «Βρες τη σημαία»: To ‘χεις να βρεις ποια σημαία ανήκει πού ή μπα;
Κουίζ «Διάσημα Λογότυπα» : Μπορείς το 10/10 στο κουίζ που οι περισσότεροι την πατάνε ενώ τα βλέπουν κάθε μέρα;
Κουίζ ”Animal Kingdom”: Μπορείς το 10/10 στο απόλυτο κουίζ για το ζωικό βασίλειο;
