Με σπασμένα φρένα ο Παναθηναϊκός

Με σπασμένα φρένα ο Παναθηναϊκός

Επανήλθε στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα η ομάδα του Ρικ Πιτίνο.

Στο ΟΑΚΑ όταν παίρνει φόρα… έχει κατηφόρα και ο δαιμονισμένος Παναθηναϊκός ήταν ισοπεδωτικός απέναντι στον ΠΑΟΚ που… έδειξε τι υπέρβαση έκανε στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό δε χρειαζόταν το σημερινό παιχνίδι με έναν αντίπαλο του επιπέδου του ΠΑΟΚ, για να το αποδείξει. Έδειξε όμως τρομερή διάθεση και όρεξη για να φτάσει στο τελικό 89-51, με μεγάλο ροτέισον και πολυ καλή νοοτροπία, δείγμα της δουλειάς σε όλα τα επίπεδα απο τον Ρικ Πιτίνο.

Μπορεί στην πρώτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ να ακολουθούσε μέχρι ένα σημείο τον Παναθηναϊκό, αλλά οι «Πράσινοι» με 4/5 τρίποντα σε αυτό το διάστημα, προηγήθηκαν με 24-16 και τους έφτανε η δεύτερη περίοδος, για να ξεφύγουν.

Το σερί έφτασε μέχρι το 17-0, με πλουραλισμό για την ομάδα του Πιτίνο, ο οποίος έδωσε χρόνο και στον Καλαϊτζάκη και είτε με τον Μήτογλου, είτε με τον Καλάθη, είτε με τον Παπαγιάννη, που δεν είχε αντίπαλο στη ρακέτα, είδε την ομάδα του να προηγείται με 46-28 στο ημίχρονο.

Με τη μορφή που είχε πάρει το παιχνίδι, θέμα νικητή δεν υπήρχε, αλλά ο Παναθηναϊκός, συνέχισε να βγάζει την ίδια διάθεση και ενέργεια. Είτε με τον Αντετοκούνμπο, είτε με τον Μήτογλου, είτε με τον Τόμας (ακόμα και στο τέλος) ανέβαζε διαρκώς τη διαφορά, έχοντας ταυτόχρονα, πολύ μεγάλη διάθεση και στην άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο 21-1 κι απέδειξε για ακόμα μία φορά, ότι ο δρόμος που τον έχει βάλει ο Πιτίνο, είναι αυτός της… επιτυχίας. Ο ΠΑΟΚ δεν ακολούθησε σχεδόν ποτέ, μια ομάδα άλλου επιπέδου σήμερα, σε σχέση με 1,5 μήνα πριν στον τελικό Κυπέλλου και το ρεκόρ του πήγε στο 14-8, όσο έχει και ο Προμηθέας και το Περιστέρι.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.