Ανατροπή και τρίτη σερί νίκη για την ΑΕΚ

Ανατροπή και τρίτη σερί νίκη για την ΑΕΚ

Πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ και γύρισε το εις βάρος της σκορ στην Ξάνθη, πετυχαίνοντας την τρίτη διαδοχική νίκη της (1-3).

Για ένα ακόμα παιχνίδι, το μοτίβο που θέλει την ΑΕΚ να ανεβάζει ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο έπειτα από ένα πρώτο μέρος συντηρητικής κυριαρχίας, επιβεβαιώθηκε στην Ξάνθη. Και αυτό ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η Ένωση προέβη σε μια ανατροπή στην επανάληψη και βρέθηκε να προηγείται με 2-1 από εκεί που έχανε 1-0. Η διακύμανση του σκορ ήρθε απλά να επιβεβαιώσει μια συνθήκη που επαναλαμβάνεται διαρκώς για να είναι τυχαία: η ΑΕΚ χτίζει ταυτότητα.

Με πολλές αλλαγές στη βασική 11άδα, αποτέλεσμα της διάθεσης για αποφασιστικό rotation από τον Χιμένεθ, η ομάδα του Ισπανού ήταν καλύτερη από το πρώτο ημίχρονο παρά το γεγονός ότι της έλειπαν οι κλασικές ευκαιρίες. Κόντρα στην εικόνα του αγώνα ωστόσο, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 33΄ όταν ο Κασάδο σέντραρε από τα αριστερά, ο Κάστρο έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ ήταν φανερά αναβαθμισμένη σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και με τις αλλαγές του Χιμένεθ να δίνουν πνοή, πίεσε ασφυκτικά την Ξάνθη. Το 1-1 έγινε με κοντινή προβολή του προωθημένου Οικονόμου στο 68′ ενώ δυο λεπτά αργότερα, ο Πόνσε με ένα γκολ-σήμα κατατεθέν της εκτελεστικής του δεινότητας έκανε το 1-2. Στις καθυστερήσεις και ενώ η Ξάνθη είχε αφήσει χώρους προσπαθώντας να ισοφαρίσει, ο Μπογέ έφυγε στην αντεπίθεση και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.