Το ακριβώς αντίθετο από τον Ιωαννίδη και τον Κουτσόπουλο.
Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία του MasterChef έχει ο σεφ και κριτής Σωτήρης Κοντιζάς.
Ο Ελληνοϊάπωνας σεφ, που γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε πολλά χρόνια της παιδικής του ηλικίας στην Ιαπωνία, δεν ήταν πάντα αυτό που βλέπουμε τώρα στις οθόνες μας.
Η μαγειρική δεν ήταν το πρώτο του επάγγελμα, αντίθετα όταν τελείωσε το Πάντειο στο τμήμα των Οικονομικών στράφηκε επαγγελματικά σε κάτι που δεν έχει καμία σχέση με κουζίνες και τηλεόραση.
Ο Σωτήρης Κοντιζάς εργαζόταν ως τραπεζικός υπάλληλος σε ελληνική τράπεζα, σύμφωνα με το taste, πριν αποφασίσει να κάνει τεράστια στροφή στην καριέρα του.
Ένα εντελώς διαφορετικό παρελθόν από τα «άγρια» νιάτα του Πάνου Ιωαννίδη και του Λεωνίδα Κουτσόπουλου.
Και αν η οργάνωση, η σοβαρότητα, η τυπικότητα και τα άλλα στοιχεία του τρόπου που μαγειρεύει και διευθύνει μία κουζίνα, είναι στοιχεία που θα μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα χρησίμευαν στην εργασία του στην τράπεζα, η δημιουργικότητα που έβγαλε μέσα από την ελληνοϊαπωνική κουζίνα που ανέπτυξε δεν υπήρχε καθόλου στο επάγγελμα που εξασκούσε πριν.