ΕΛΑΣ: Πληρωμένος εκτελεστής ο δολοφόνος του Μακρή – Αρνήθηκε τις κατηγορίες

ΕΛΑΣ: Πληρωμένος εκτελεστής ο δολοφόνος του Μακρή - Αρνήθηκε τις κατηγορίες

Πληρωμένος επαγγελματίας εκτελεστής ο οποίος πραγματοποιούσε συμβόλαιο θανάτου είναι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 31χρονος Βούλγαρος δράστης της δολοφονίας του Γ. Μακρή. Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας δολοφονήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2018 στο Πανόραμα της Βούλας.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε σήμερα Παρασκευή στον Εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ως συνεργός ο 35χρονος αδελφός του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έφτασαν στην Αθήνα από τη Σόφια στις 12 Οκτωβρίου 2018 και από τότε οργάνωναν το σχέδιο της δολοφονίας του 46χρονου επιχειρηματία αλλάζοντας πολλά αυτοκίνητα, τα οποία ενοικίαζαν από γραφεία καθώς και ξενοδοχεία, στην περιοχή της Γλυφάδας.

Μετά την εκτέλεση αμφότεροι είχαν διαφύγει στη Βουλγαρία με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να τους χαρακτηρίζουν ως «επαγγελματίες ενοικιαζόμενους εκτελεστές» που δρουν στο εξωτερικό.

Ωστόσο, ο εκτελεστής επέστρεψε στην Ελλάδα- για άγνωστο έως τώρα λόγο- και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν μετά από πληροφορίες που έλαβαν. Μετά από αναζητήσεις, ο 31χρονος εντοπίσθηκε απογευματινές ώρες της 2-4-2019, εντός οχήματος στην περιοχή της Γλυφάδας. Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει εμβολίζοντας υπηρεσιακό όχημα, ενώ και στη συνέχεια αντιστάθηκε σθεναρά.

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός δράστης είχε απελαθεί από τον Καναδά το 2016 κατηγορούμενος για διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων παράνομη κατοχή και επίθεση με όπλο.

Το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης, μετά από μεθοδική και μεθοδευμένη έρευνα, αξιοποιώντας όλο το υλικό που είχε στη διάθεσή της.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα, ο 31χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

«Περιμένουμε να πάρουμε τα DVD που υπάρχουν στη δικογραφία και από εκεί και πέρα θα γίνουν και οι αναλύσεις. Σύμφωνα με όσα έχω δει και εγώ μέχρι στιγμής μιλάμε για κάποιες ενδείξεις που τον συνδέουν με τον τόπο του εγκλήματος και όχι αποδείξεις» σημείωσε ο κύριος Λύτρας.

Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν αποτυπώματα και DNA που να τον συνδέουν με τον τόπο του εγκλήματος.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.