Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη νέα δημοσκόπηση της MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Προβάδισμα εννέα μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήψου για τις ευρωεκλογές καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star Channel, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 21,1%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,2% έκαστος, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,5%. Κανένα άλλο κόμμα που μετρήθηκε στη δημοσκόπηση δεν υπερβαίνει το 3%.

Στο 12,7% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, έναντι ποσοστού 22,5% του κυβερνώντος κόμματος -ήτοι, διαφορά 8,1 μονάδων, όταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον Δεκέμβριο του 2018, η διαφορά αυτή βρισκόταν στο 8%. Στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, η διαφορά αυτή ανεβάινει στις 12 μονάδες.

Ελπίδες για την είσοδό τους στη Βουλή συγκεντρώνουν, όπως είπε ο διευθλυνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μόνο η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 35,5%, έναντι 26,6% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 32,4%.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

dim1
dim2
dim3
dim4
dim5
dim6
dim7
dim8
dim9
dim10
dim11
dim12

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.