Ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Σε γκάφα ολκής υπέπεσε η υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Εριφύλη Χιωτέλλη, που συμπεριέλαβε έναν χρυσαυγίτη στο ψηφοδέλτιό της, ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, επειδή «πίστεψε τα λόγια του»…

Πρόκεται για τον Δημήτρη Κόρακα, που κατάγεται από τη Μυτιλήνη και ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής στα Ιωάννινα, όπου κατοικεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το Lesvospost. Μετά την χθεσινή αποκάλυψη, η υποψήφια δήμαρχος έσπευσε να τον αποπέμψει από τον συνδυασμό της, σημειώνοντας ότι «κάποιοι» προσπάθησαν να την εξαπατήσουν.

Σε μία προσπάθεια μάλιστα να δικαιολογήσει το γεγονός ότι επελέγη το συγκεκριμένο πρόσωπο για τον συνδυασμό, χωρίς προφανώς να ελεγχθούν το βιογραφικό του και η δράση του, τόνισε πως «εμπιστευτήκαμε τα λόγια ενός ανθρώπου, δεν περιμέναμε πως ο συγκεκριμένος άλλα δήλωνε και άλλα πίστευε. Εμείς έχουμε μάθει να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους, όμως οι εποχές είναι πονηρές». Το Lesvospost αναφέρει ότι ο Δημήτρης Κόρακας είναι «ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής στα Ιωάννινα» και συμμετείχε ως ομιλητής σε εκδηλώσεις του νεοναζιστικού μορφώματος, ενώ εμφανίζεται ως φανατικός οπαδός του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στα Ιωάννινα, το οποίο μάλιστα «έχει γίνει στόχος αναρχικών ομάδων».

Ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Χιωτέλλη στο News247: «Ο κ. Κόρακας δεν ζει στο νησί, ερχόταν κατά διαστήματα εδώ από όπου και κατάγεται. Ερχόταν σε επικοινωνία μαζί μας, μάς είχε δηλώσει ότι θέλει να βοηθήσει αν και είναι δεξιός γιατί είναι ενάντια στη συμπεριφορά της σημερινής δεξιάς, γιατί σπέρνει τη μισαλλοδοξία και τον διχασμό. Η αρθρογραφία που είχε στείλει σε τοπικά μέσα, υποστήριζε ακριβώς αυτή την άποψη, οι θέσεις που δήλωσε σε μας υποστήριζαν ακριβώς αυτή την άποψη και με αυτή τη συζήτηση και τη λογική αυτή, σχηματίσαμε μια εικόνα για έναν άνθρωπο που έλεγε πως συμφωνούσε με τις αρχές μας, οι οποίες στηρίζουν την αλληλεγγύη και την ισότητα. Ζήτησε να δηλώσει τη στήριξή του αυτή με τη συμμετοχή στο συνδυασμό μας. Θα μου πείτε, δεν ψάξαμε το προφίλ του και τον εμπιστευτήκαμε. Πράγματι, εμπιστευτήκαμε τα λόγια ενός ανθρώπου, δεν περιμέναμε πως ο συγκεκριμένος άλλα δήλωνε και άλλα πίστευε.

Εμείς έχουμε μάθει να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους, όμως οι εποχές είναι πονηρές. Αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε από φίλους για την πρότερη δράση του εν λόγω ανθρώπου, νωρίς το απόγευμα αποφασίσαμε ότι τον αποπέμπουμε από τον συνδυασμό μας. Εμείς αυτούς τους ανθρώπους δεν τους προστατεύουμε, δεν τους στηρίζουμε, ούτε τους καλύπτουμε. Εχουμε αποδείξει ποια είναι η στάση μας απέναντι στην ακροδεξιά, συγκροτήσαμε έναν συνδυασμό για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους στο νησί. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν δώσει μάχη υπέρ των προσφύγων και των δικαιωμάτων τους, είναι άτομα γνωστά για την προσφορά τους.

Ευθύνες υπάρχουν γιατί δεχθήκαμε καλή τη πίστη τις δηλώσεις του συγκεκριμένου. Από εκεί και πέρα δεν ήταν εν γνώση μας η δράση του. Στην τοπική κοινωνία ουδείς μας αμφισβητεί. Αλλοι πλένουν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ τους ακροδεξιούς εδώ στη Μυτιλήνη και τους ξέρουμε. Ηταν ο μόνος που δεν ζούσε μόνιμα εδώ και δεν τον ξέραμε σε κοινωνικά δρώμενα. Είχε στείλει άρθρα που τοποθετούνται ενάντια στον ρατσισμό».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.