Εύκολα κι ωραία ο Παναθηναϊκός

Εύκολα κι ωραία ο Παναθηναϊκός

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη πήρε μία άνετη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα.

Ωραίος, παρά τις πολλές αλλαγές, ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολο διπλό στη Ριζούπολη (1-3), βγάζοντας από πάνω του κάθε δεύτερη σκέψη για κινδύνους παραμονής.

Το καθήκον του έκανε απόψε στη Ριζούπολη ο Παναθηναϊκός επικρατώντας εύκολα με 3-1 του ουραγού Απόλλωνα και έδιωξαν μια και καλή τα όποια σύννεφα είχαν μαζευτεί εξ αιτίας της τιμωρίας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ταυτόχρονα, το «τριφύλλι» συνδύασε τη νίκη του με αρκετές δοκιμές σε παίκτες που δεν είχαν μέχρι πρότινος πολύ χρόνο συμμετοχής.

Ο Αποστολάκης έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, όπως και ο Αρμενάκας, ο Στάικος επανήλθε μετά από πολύ καιρό στην ενδεκάδα, ενώ σε όλο το ματς έπαιξε ο Κότσαρης.

Γενικά και οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν πειραματικές ενδεκάδες, γεγονός που έδινε την εντύπωση ότι τόσο ο Λευτέρης Βελέντζας όσο και ο Γιώργος Δώνης είχαν στο μυαλό τους την αξιολόγηση του ρόστερ τους ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Μοιραία το επίπεδο του θεάματος και των συνεργασιών των παικτών των δύο ομάδων ήταν χαμηλό, παρότι ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που ήλεγχε το ρυθμό στο ξεκίνημα του αγώνα.

Οι «πράσινοι» είχαν ως ευχάριστη έκπληξη τον Κωνσταντίνο Αποστολάκη (ντεμπούτο στο πρωτάθλημα) που έσφυζε από ενέργεια στη δεξιά πλευρά, μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε γκολ από στατική φάση και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζηθεοδωρίδη στο 19’ (0-1), αλλά αντί να αυξήσουν την πίεσή τους προς την περιοχή του Απόλλωνα έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» ισορρόπησε κάπως την κατοχή της μπάλας μέχρι το τέλος του πρώ-του ημιχρόνου (41-49% υπέρ του Παναθηναϊκού) αλλά δεν έβρισκαν τον τρόπο να δημιουργήσουν υποσχόμενες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κότσαρη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Καμπετσή στο 49’ (0-2), γεγονός που σε συνδυασμό με την αποβολή του Μπεντινέλι απλοποίησε την υπόθεση νίκη για το «τριφύλλι».

Ο Βαφέας μείωσε με κεφαλιά στο 73’ (1-2), αλλά ο Μακέντα με υπέροχη ενέργεια διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.