Το αήττητο του Παναθηναϊκού σταμάτησε στο Περιστέρι

Το αήττητο του Παναθηναϊκού σταμάτησε στο Περιστέρι

Έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε η ομάδα του Πιτίνο.

Ο Πιτίνο άφησε έξω τον Καλάθη, ο Παναθηναϊκός χωρίς ενέργεια και διάθεση πήρε αψήφιστα το Περιστέρι και η εξαιρετική ομάδα του Πεδουλάκη έσπασε το αήττητο του τριφυλλιού (80-72), βάζοντας πλώρη για τετράδα!

Ο Πιτίνο είχε δώσει τον τόνο του παιχνιδιού λίγες ώρες νωρίτερα από το τζάμπολ, όταν ανέβασε στο twitter την …αναγγελία της αναμέτρησης μία φωτογραφία με ιπτάμενες καρέκλες για να εξηγήσει τους λόγους που στο κλειστό του Περιστερίου οι εξέδρες θα ήταν άδειες. Χωρίς κόσμο, χωρίς Καλάθη και με το παιχνίδι do or die με την Μπούντουτνοστ να έρχεται την επόμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός είχε χαμηλές στροφές. Ο Πιτίνο κράτησε τον Καλάθη για να τον ξεκουράσει αποδεικνύοντας ότι έχει ελλιπή γνώση της κατάστασης στην ελληνική πραγματικότητα…

Ο Αμερικάνος κόουτς, υποτίμησε την αξία των ελληνικών ομάδων και κυρίως των ελλήνων προπονητών και το πλήρωσε. Γιατί στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα εκτός έδρας, κανένα ματς (σχεδόν) δεν είναι κερδισμένο εξ αρχής. Ο Πιτίνο πίστεψε ότι ήταν, αφήνοντας τον Καλάθη εκτός ρόστερ και με αυτό τον τρόπο επηρρέασε τη βαθμολογία. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον, αλλά αυτή η νίκη του Περιστερίου ανατρέπει πολλά δεδομένα στο ελληνικό μαραθώνιο. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ιδιαίτερη όρεξη και τελικά κινδύνευσε με ήττα από το Περιστέρι που αποδείχτηκε σούπερ ανταγωνιστικό.

Τα ζον πρες του Πιτίνο δεν είχαν ιδιαίτερο αποτέλεσμα, η απουσία του Καλάθη φάνηκε τελικά και ο Πεδουλάκης το μόνο που δεν κατάφερε ήταν να σταματήσει το σκοράρισμα του Λάνγκφορντ κάθε φορά που ο Αμερικάνος ήταν στο παρκέ. Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένα ημίχρονο μέχρι ο Παναθηναϊκός να ξοδέψει περισσότερη ενέργεια στην άμυνά του. Από τη στιγμή που πέρασε με 29-39 περίπου 2-3 λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο αγώνας φάνηκε να παίρνει το το δρόμο του αλλά στην τριτη περίοδο το Περιστέρι με κορυφαίο τον Μπέντιλ έκανε την επαναφορά.

Η ομάδα του Πεδουλάκη έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια της, αμέσως μετά την συντριβή από το Λαύριο. Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Καλάθη είναι μία άλλη ομάδα και αυτό φαίνεται οταν αντιμετωπίζει ομάδες και προπονητές που γνωρίζουν πολύ καλά πως να στοχεύουν στις αδυναμίες του αντιπάλου. Ο Πεδουλάκης άλλο που δεν ήθελε. Ακόμα και όταν ο Πιτίνο σταμάτησε τους πειραματισμούς, το παιχνίδι είχε πάρει άλλη τροπή. Ετσι ήρθε η δίκαιη

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.