Ο Τζορτζ Κλούνεί ζητά μποϊκοτάζ των ξενοδοχείων του Σουλτάνου του Μπρουνέι

Ο Τζορτζ Κλούνεί ζητά μποϊκοτάζ των ξενοδοχείων του Σουλτάνου του Μπρουνέι

Ο Τζορτζ Κλόουνι καλεί σε μποϊκοτάζ εναντίον των εννέα ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι, ως αντίδραση στην βάρβαρη απόφαση του βασιλείου να επιβάλει θανατική ποινή στους ομοφυλόφιλους.

Την Τετάρτη αποκαλύφθηκε ότι η ομοφυλοφιλία θα αποτελέσει πλέον κύριο αδίκημα στο έθνος του Μπρουνέι. Ο νόμος ισχύει μόνο για τους μουσουλμάνους και θα τιμωρείται με θάνατο δια του λιθοβολισμού.

Ο Κλούνεϊ ζητά με γραπτή παρέμβασή του να μποϊκοτάρουν τα ξενοδοχεία του Σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ.

«Από την 3η Απριλίου, το έθνος του Μπρουνέι θα ξεκινήσει να επιβάλει θάνατο με λιθοβολισμό σε οποιονδήποτε από τους πολίτες του  αποδειχθεί πως είναι ομοφυλόφιλος», έγραψε ο ηθοποιός.

«Ο επικεφαλής όλων είναι ο σουλτάνος του Μπρουνέι που είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

«Είναι ωραία ξενοδοχεία. Οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί είναι ευγενικοί και δεν έχουν κανέναν ρόλο στην ιδιοκτησία αυτών των ιδιοκτησιών. Αλλά ας είμαστε σαφείς: κάθε φορά που μένουμε ή κάνουμε συναντήσεις ή δείπνα σε κάποιο από αυτά τα εννέα ξενοδοχεία, τοποθετούμε χρήματα απευθείας στις τσέπες των ανδρών που επιλέγουν να λιθοβολούν τους πολίτες τους επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ή κατηγορούνται για μοιχεία», λέει ο Κλούνεϊ.

Το Μπρουνέι είναι το πρώτο έθνος στη νοτιανατολική Ασία που επιβάλει τη θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους βάσει του μουσουλμανικού νόμου της Σαρία.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.