Γιατί εξοργίστηκε ο Τσίπρας με τα κρασιά των Σκοπίων

Γιατί εξοργίστηκε ο Τσίπρας με τα κρασιά των Σκοπίων

Συναντήσεις με 40 επιχειρηματίες της περιοχής, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», είχε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη χθες.

Ένας από τους επιχειρηματίες και συγκεκριμένα, ο οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου ήταν εξοργισμένος με όσα έζησε πρόσφατα στη Γερμανία, στη διεθνή έκθεση κρασιού Prowein, από τις προκλήσεις των Σκοπιανών, οι οποίοι παραβιάζοντας κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών στο περίπτερό τους διαφήμιζαν τα κρασιά τους ως «Wines of Macedonia».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εστία», ο οινοποιός φωτογράφισε τα προϊόντα που είχαν εκτεθεί σε ένα μεγαλειώδες περίπτερο, σε σχέση με το μέγεθος της χώρας που εκπροσωπούνταν, και τα έδειξε στον πρωθυπουργό. Ήταν δύο κρασιά, λευκό και κόκκινο, που στις ετικέτες τους είχαν τις μορφές και τα ονόματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ερμή.

Επίσης, έδειξε στον πρωθυπουργό φωτογραφία της ποικιλίας των Σκοπιανών που έχει τον τίτλο «Big Macedonian Red» και εικόνα του τουριστικού περιπτέρου-μαμούθ της Βόρειας Μακεδονίας. Μόνο που το όνομα Βόρεια Μακεδονία ήταν με μικρά γράμματα δίπλα στη φράση υπουργείο Τουρισμού, ενώ στο κέντρο του περιπτέρου έγραφε με μεγάλα γράμματα «Μακεδονία», σκέτο!

«Αυτοί οι άνθρωποι, κύριε πρόεδρε, θέλουν προσοχή. Το κρασί που μπαίνει σε σπίτια και σερβίρεται σε καταστήματα σε χιλιάδες ανθρώπους δεν είναι ανώνυμο προϊόν. Ειδικώς όταν φέρει πάνω του εθνικά σύμβολα. Και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι εθνικό σύμβολο», είπε ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου στον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με την «Εστία», ο πρωθυπουργός, φανερά έκπληκτος, τού απάντησε: «Φέρτε τα! Τα θέλω! Αυτά είναι ντοκουμέντα ότι παραβιάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Καλά κάνατε και τα φωτογραφίσατε. Αυτά θα μας βοηθήσουν! Δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.