Συναγερμός σε βρεφονηπιακό σταθμό: Έριξαν απορρυπαντικό στο φαγητό των παιδιών!

Συναγερμός σε βρεφονηπιακό σταθμό: Έριξαν απορρυπαντικό στο φαγητό των παιδιών!

Στο παρά πέντε γλίτωσαν οι μικροί μαθητές βρεφονηπιακού σταθμού, καθώς διαπιστώθηκε, ευτυχώς εγκαίρως, ότι τρόφιμα που προσφέρθηκαν για να τα καταναλώσουν τα παιδιά είχαν μολυνθεί με απορρυπαντικό.

Ήταν όμως τόσο έντονη η μυρωδιά των τροφίμων που οι εκπαιδευτικοί κατάλαβαν αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν έδωσαν τα τρόφιμα στα μικρά παιδιά, ηλικίας 2 – 5 ετών.

Η εκκλησία του Λεβερκούζεν, που είναι η χορηγός του συγκεκριμένου σταθμού, ο οποίος φιλοξενεί καθημερινά 60 παιδιά, χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως «θρασύτατη επιμόλυνση τροφίμων».

Αρχικά θεωρήθηκε υπεύθυνος ο προμηθευτής των τροφίμων, όμως μετά από έρευνα αποκλείστηκε η εκδοχή αυτή, καθώς εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα. Από δείγμα που συλλέχθηκε βρέθηκαν ίχνη απορρυπαντικού, αλλά και σπρέι.

Η Εκκλησία έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ έχει διαταχθεί έρευνα σε βάρος μιας γυναίκας, η οποία εργαζόταν στην κουζίνα του σταθμού, ήταν παρούσα και στα δύο περιστατικά και δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα, αν και είχε ειδοποιηθεί σχετικά.

Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, οι έρευνες διεξάγονται προς κάθε κατεύθυνση και τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν περισσότερα δείγματα φαγητού και θα σταλούν για ανάλυση.

Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Bild, είναι άγνωστο πόσο σοβαρό πρόβλημα θα μπορούσε να προκαλέσει στα παιδιά η ενδεχόμενη κατανάλωση των επιμολυσμένων τροφίμων.

Μετά από το περιστατικό αυτό, αρκετοί γονείς θορυβήθηκαν και επέλεξαν να αναζητήσουν άλλον παιδικό σταθμό για να πάνε τα παιδιά τους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.