Ο Πέτρος Κόκκαλης αποκαλύπτει πως γνωρίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πέτρος Κόκκαλης αποκαλύπτει πως γνωρίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, ο Πέτρος Κόκκαλης μιλά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και υπογραμμίζει ότι ο προοδευτικός χώρος είναι ο φυσικός του χώρος.

Αναφέρεται στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά, τη Σοσιαλδημοκρατία και την Οικολογία, την πρωτοβουλία του για τη δημιουργία ευρύτερου προοδευτικού μετώπου στη μάχη των ευρωεκλογών.

Ταυτοχρόνως, διαμηνύει, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «να ψάξουν αλλού για επίδοξους Μπερλουσκόνι» και προτάσσει τα δικά του «πολλά χρόνια ενεργούς συμμετοχής σε κοινωνικά και πολιτικά εγχειρήματα». Εξάλλου, ο ίδιος δηλώνει πως δεν έχει ούτε τη διάθεση ούτε το χρόνο να αντιπαρατεθεί με fake news και δίκες προθέσεων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης επισημαίνει τη δραστηριοποίησή του, παλαιότερα μέσω της οργάνωσης «ΓΗ» και τώρα, μέσω της πολιτικής συλλογικότητας «ΚΟΣΜΟΣ». Στη συζήτηση μάλιστα, που είχαμε μαζί του φαίνεται καθαρά η αγωνία του για την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη μείωση των ανισοτήτων -ένα νέο παγκόσμιο, κοινωνικό συμβόλαιο εν τέλει.

Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πέτρος Κόκκαλης μιλά ακόμη για την αφετηρία της γνωριμίας του με τον πρωθυπουργό και τις συζητήσεις που κατά καιρούς είχαν, αλλά και για τον παππού του, Πέτρο Κόκκαλη. Μιλά, τέλος, για τον Ολυμπιακό, ενώ ερωτηθείς για τον Πειραιά απαντά: «Οι πόλεις δεν είναι ατομικές ιδιοκτησίες κανενός, ανήκουν στον κόσμο».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.