Σάλος από την ευχή του Μακρόν σε 73χρονη διαδηλώτρια!

Σάλος από την ευχή του Μακρόν σε 73χρονη διαδηλώτρια!

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε και πάλι ο Εμμανουέλ Μακρόν, μετά από τις προκλητικές του δηλώσεις για την 73χρονη διαδηλώτρια, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων» το Σάββατο.

Η συγκεκριμένη διαδήλωση έγινε σε σημείο όπου η αστυνομία είχε απαγορεύσει την πρόσβαση το περασμένο Σάββατο.

Η 73χρονη ακτιβίστρια Ζενεβιέβ Λεγκέι υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση όταν έπεσε στο έδαφος αποτέλεσμα της έντασης που υπήρξε όταν η αστυνομία άρχισε να σπρώχνει και να κινείται προς τους διαδηλωτές για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

Η Λεγκέι μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο. Ο εισαγγελέας της Νίκαιας δήλωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό αλλά εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως η γυναίκα χτύπησε το κεφάλι της σε μία τσιμεντένια δέστρα όταν η αστυνομία προσπαθούσε να διαλύσει το πλήθος.

Ο Μακρόν βρέθηκε χθες στη Νίκαια μαζί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπινγκ. Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στη γυναίκα στη συνέχεια όμως άρχισε την κριτική εναντίον της.

«Όταν κάποιος είναι εύθραυστος και κινδυνεύει να τον σπρώξουν δεν πηγαίνει σε σημεία όπου έχει απαγορευτεί η πρόσβαση και δεν θέτει τον εαυτό του σε τέτοιο κίνδυνο» είπε ο Γάλλος πρόεδρος και συνέχισε:

«Αυτή η κυρία δεν ήρθε σε επαφή με τα όργανα της τάξης. Έβαλε τον εαυτό της σε μια κατάσταση, ηθελημένα, καθώς πήγε σε μία περιοχή όπου είχε απαγορευτεί η πρόσβαση και βρέθηκε σε μία στιγμή ομαδικού πανικού. Λυπάμαι πραγματικά για ό,τι έγινε, όμως πρέπει να σεβόμαστε τη δημόσια τάξη παντού.

Κατέληξε λέγοντας πως εύχεται στην 73χρονη «γρήγορη ανάρρωση και ίσως λίγη σοφία».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.