Ξεκίνημα με το δεξί για την Εθνική ποδοσφαίρου

Ξεκίνημα με το δεξί για την Εθνική ποδοσφαίρου

Έστειλε αισιόδοξα μηνύματα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Βλαχοδήμος παρακολουθούσε και η Εθνική… πυροβολούσε, με αποτέλεσμα να «παρελάσει» (0-2) στο Λιχτενστάιν στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2020. Γκολάρες Φορτούνη και Δώνη.

Ξεκίνημα με το… δεξί για την Εθνική μας ομάδα στον όμιλο των προκριματικών του Euro 2020, καθώς με γκολ των Φορτούνη και Δώνη επικράτησε με σκορ 2-0 του Λιχτενστάιν στο «Rheinpark Stadion» και έβαλε τους πρώτους τρεις βαθμούς στο «σακούλι» της.

Το πρώτο μέρος αποτέλεσε έναν επιθετικό μονόλογο για την Εθνική μας ομάδα που θα μπορούσε να είχε πάρει από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ αν Μήτρογλου, Δώνης και Μασούρας ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική ενέργεια. Το Λιχτενστάιν έμοιαζε πολύ δύσκολο να δημιουργήσει την οποιαδήποτε απειλητική κατάσταση για την εστία του Βλαχοδήμου και ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα ήταν πως η κατοχή ξεπέρασε σε κάποιο σημείο ακόμα και το 70% υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Τελικώς τη λύση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδωσε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Φορτούνης με σουτ στην κίνηση μετά από εξαιρετική μπαλιά του Κουρμπέλη. Στα αξιοσημείωτα, βεβαίως και ο τραυματισμός του Κώστα Μήτρογλου που αντικαταστάθηκε από τον Τάσο Δώνη μόλις στο 23’.

Με το προβάδισμα στο σκορ, οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη μπήκαν στο δεύτερο μέρος θέλοντας να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα που σε μεγάλο βαθμό θα «καθάριζε» και την υπόθεση νίκη. Δημιούργησαν ορισμένες επικίνδυνες καταστάσεις παρ’ όλα αυτά δεν κατάφεραν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης να σκοράρουν και έτσι όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε. Κάπως έτσι, φτάσαμε στο 80’ όταν ο Τάσος Δώνης βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και με ωραίο δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σφράγισε τη νίκη για την Εθνική μας. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το φινάλε και η Ελλάδα ξεκινά με νίκη αυτή της την περιπέτεια στο δρόμο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Επειδή, μάλιστα, κάποιες φορές οι αριθμοί λένε… όλη την αλήθεια η Ελλάδα τελείωσε το ματς με 30 τελικές έναντι 3 του Λιχτενστάιν. Πλέον, βεβαίως, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται… κατακόρυφα καθώς ακολουθεί το βράδυ της Τρίτης η μάχη στην έδρα της Βοσνίας. Της ομάδας, δηλαδή, που είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει και την αντίπαλό μας στην προσπάθεια για κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Η βαθμολογία του ομίλου

Ιταλία 3

Ελλάδα 3

Βοσνία – Ερζεγοβίνη 3

Αρμενία 0

Φινλανδία 0

Λιχτενστάιν 0

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.