Το παρασκήνιο της παραίτησης των μελών του “ΠΡΑΤΤΩ” και η επικοινωνία Τσίπρα-Κοτζιά

Το παρασκήνιο της παραίτησης των μελών του "ΠΡΑΤΤΩ" και η επικοινωνία Τσίπρα-Κοτζιά

Ρήξη στις σχέσεις του Νίκου Κοτζιά με το Μέγαρο Μαξίμου σηματοδοτεί η ανακοίνωση του «ΠΡΑΤΤΩ».

Ρήξη στις σχέσεις του Νίκου Κοτζιά με το Μέγαρο Μαξίμου σηματοδοτεί η ανακοίνωση του «ΠΡΑΤΤΩ» , με την οποία έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκαν τρία στελέχη της Κίνησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών από τα δημόσια αξιώματα που κατείχαν. Παραιτήσεις, που όπως καταγγέλλει , το «ΠΡΑΤΤΩ» «ζητήθηκαν άμεσα ή έμμεσα από το Μαξίμου με έωλα επιχειρήματα».

Πηγές της Κίνησης του κ. Κοτζιά αναφέρουν ότι «υπήρξε σύγκρουση για θέματα των Πομάκων και το ΠΡΑΤΤΩ διεμήνυσε ότι αν γίνει αλλαγή πολιτικής θα αποσύρουν τα άλλα στελέχη τους από το υπουργείο Εξωτερικών, όπως και στη συνεχεία έκαναν», σύμφωνα με το enikos.gr.

Είναι ενδεικτικό ότι στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ αφήνονται σαφείς αιχμές για τις κυβερνητικές πολιτικές στη Θράκη, καθώς αναφέρεται: «Επειδή η θρυαλλίδα του προβλήματος που προέκυψε στις σχέσεις μας αφορά στην πολιτική της Κυβέρνησης και της αριστεράς τους τελευταίους μήνες στη Θράκη, θέλουμε να επαναλάβουμε: είναι θεμελιακή δημοκρατική απαίτηση να υπερασπιζόμαστε τις μειονότητες μέσα στη μειονότητα. Είναι θεμελιακό σε μια δημοκρατική πολιτεία το δικαίωμα των Ελλήνων Πομάκων, Ρομά και Αλεβιτών να μην υποτάσσονται στο τουρκικό προξενείο, στις προσπάθειές του να τους ποδηγετήσει με την παραδοσιακή συμβολή ορισμένων ελληνικών δυνάμεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραιτήθηκαν ο Νίκος Εξαδάκτυλος, αναπληρωτής γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, ο Μιχάλης Κόκκινος, Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και ο Δημήτρης Πλευράς, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Σύμφωνα με πηγές του «ΠΡΑΤΤΩ», υπήρξε επικοινωνία του Νίκου Κοτζιά με τον διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη και μετά με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στην κίνηση του κ. Κοτζιά επικρατεί προβληματισμός για το αν χωράει το «ΠΡΑΤΤΩ» στις νέες συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως επισημαίνουν στελέχη του» υπάρχουν ενδείξεις αλλαγής γραμμής, ιδίως στα εθνικά θέματα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.