Γιατρός από την Ιντιάνα των ΗΠΑ γονιμοποίησε με το σπέρμα του ασθενείς, χωρίς την άδειά τους, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει τουλάχιστον 48 παιδιά.
Ένα από αυτά τα παιδιά, η 33χρονη Χέδερ Γουκ, είπε στο «The Atlantic» πως ανακάλυψε ποιος είναι ο αληθινός πατέρας της όταν την πλησίασε τον Αύγουστο του 2017 ένας άγνωστος, που υποστήριξε πως είναι ετεροθαλή αδέρφια. Αρχικά δεν τον πίστεψε αλλά όταν της ανέφερε το όνομα του Δρ. Ντόναλντ Κλάιν, θορυβήθηκε καθώς ήταν ο γιατρός που είχε επισκεφθεί η μητέρα της επειδή είχε προβλήματα γονιμότητας.
Όσα παιδιά μητέρων, που είχαν επισκεφθεί τον συγκεκριμένο γιατρό, έμαθαν για την δράση του αποφάσισαν να κάνουν τεστ DNA, οπότε και διαπίστωσαν πως είναι ο πατέρας τους. Μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί η πατρότητα σε τουλάχιστον 48 παιδιά και είναι άγνωστο πόσα ακόμη μπορεί να υπάρχουν.
Πολλά από τα παιδιά του έχουν φτιάξει μια ομάδα στο Facebook για να επικοινωνούν μεταξύ τους, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ανακαλύψουν περισσότερα αδέρφια τους.
Ο Δρ. Ντόναλντ Κλάιν έλεγε στις ασθενείς του πως οι δότες σπέρματος που χρησιμοποιούσε για να τις γονιμοποιήσει ήταν ειδικευόμενοι γιατροί, και πως χρησιμοποιούσε κάθε δότη για τρεις μόνο επιτυχείς εγκυμοσύνες.
Όταν αποκαλύφθηκε η δράση του, έξι από τα παιδιά του τον συνάντησαν και τότε φέρεται να παραδέχθηκε πως στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 είχε γονιμοποιήσει «περίπου 50 ανυποψίαστους ασθενείς», σημειώνοντας ωστόσο πως τα σχετικά ιατρικά αρχεία έχουν καταστραφεί.
Τον Δεκέμβριο του 2017, ο 80χρονος τότε γιατρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα για έναν χρόνο, μετά την έρευνα που έγινε σε βάρος του, καθώς ο νόμος της Ιντιάνα δεν απαγορεύει στους γιατρούς που ασχολούνται με θέματα γονιμότητας να χρησιμοποιούν το δικό τους σπέρμα.
Μία από τις ασθενείς του γιατρού, την οποία και γονιμοποίησε για περισσότερες από 15 φορές με το σπέρμα του σε διάστημα πέντε μηνών, δηλώνει σήμερα ότι νιώθει σαν να «βιάστηκε 15 φορές».
Η ενασχόληση του δρ. Κλάιν με την τεχνητή γονιμοποίηση ξεκίνησε το 1979 οπότε και άνοιξε το γραφείο του. Τότε ο κλάδος ήταν ακόμη στα «σπάργανα» και δεν υπήρχαν τράπεζες σπέρματος, με αποτέλεσμα να γίνονται δότες οι ίδιοι οι γιατροί.
Παρόλο που απολογήθηκε «για τον πόνο που προκάλεσαν οι πράξεις του», δεν έχει διευκρινίσει έως σήμερα πόσες φορές χρησιμοποίησε το σπέρμα του για τεχνητή γονιμοποίηση ασθενών του.