Τέσσερις οι δράστες, φώναζαν «Αλλαχού Ακμπάρ» λένε οι μάρτυρες

Τέσσερις οι δράστες, φώναζαν «Αλλαχού Ακμπάρ» λένε οι μάρτυρες

Νέα στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα για την επίθεση στην Ουτρέχτη.

Τα διεθνή μέσα την τελευταία ώρα, επικαλούμενα το ολλανδικό σάιτ Het Parool  αναφέρουν ότι μάρτυρας που ήταν παρών στην τρομοκρατική -όπως όλα δείχνουν- επίθεση στην Ουτρέχτη ανέφερε ότι οι ένοπλοι ήταν τέσσερις, κρατούσαν τουλάχιστον δύο όπλα και φώναζαν Αλλαχού Ακμπάρ. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε πως οι αρχές δεν είναι ακόμη 100% βέβαιες πως επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση και πως διερευνούν και την πιθανότητα να ήταν άλλα τα κίνητρα.

Οι τέσσερις δράστες φέρονται να διέφυγαν μετά την επίθεση στο τραμ της Ουτρέχτης με ένα κόκκινο Renault Clio το οποίο, σύμφωνα με την Mirror, είχαν κλέψει λεπτά πριν την τρομοκρατική επίθεση.

Ενώ οι δράστες αγνούνται, νωρίτερα βρέθηκε το αμάξι με το οποίο φέρονται να διάφυγαν οι δράστες της επίθεσης στο τραμ της Ουτρέχτης.

Να σημειωθεί οτι νωρίτερα η ολλανδική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτό του 37χρονου Τούρκου δράστη (φερόμενου τουλάχιστον).

Τέσσερις οι δράστες, φώναζαν «Αλλαχού Ακμπάρ» λένε οι μάρτυρες

Για αρκετές ώρες η αστυνομία είχε δώσει εντολή στους κατοίκους να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους ή σε όποιο κτίριο βρίσκονται (έως περίπου στις 17:30 ώρα Ελλάδος). Η Ουτρέχτη, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο τραμ, θύμιζε νεκρή πόλη, αφού δεν κυκλοφορούσαν τα μέσα μεταφοράς, οι κάτοικοι ήταν κλεισμένοι στα κτίρια, τα παιδιά κλειδαμπαρωμένα στα σχολεία και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν στους δρόμους.

Ο ένοπλος, που πιθανώς είχε συνεργούς, διέφυγε σύμφωνα με πληροφορίες με ένα κλεμμένο, όπως αποδείχθηκε, κόκκινο Renault Clio, το οποίο βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε άλλο σημείο της πόλης. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο ήταν με τη μηχανή αναμένη και πως σε αυτό υπήρχε ένα σημείωμα, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό τι ανέφερε αυτό.

Δείτε το όχημα:

Τέσσερις οι δράστες, φώναζαν «Αλλαχού Ακμπάρ» λένε οι μάρτυρεςΤέσσερις οι δράστες, φώναζαν «Αλλαχού Ακμπάρ» λένε οι μάρτυρες

Ολλανδός πρωθυπουργός: Δεν θα υποκύψουμε στη μισαλλοδοξία

Δεν θα υποκύψουμε μπροστά στη μισαλλοδοξία”, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε μετά τους πυροβολισμούς που συγκλόνισαν την Ουτρέχτη, με απολογισμό τρεις νεκρούς, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης.

“Μια τρομοκρατική ενέργεια συνιστά επίθεση εναντίον του πολιτισμού μας, εναντίον της κοινωνίας μας που προάγει την ανεκτικότητα κι είναι ανοικτή προς όλους (…) Δεν υπάρχει παρά μονάχα μία απάντηση, κι αυτή είναι το Κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία μας να είναι ισχυρότερα από τον φανατισμό και τη βία”, υπογράμμισε ο Ρούτε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Δεν θα υποκύψουμε μπροστά στη μισαλλοδοξία. Ποτέ”, τόνισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.