Μεξικό: Θρίλερ με την απαγωγή 19 επιβατών από ενόπλους

Μεξικό: Θρίλερ με την απαγωγή 19 επιβατών από ενόπλους

Δεκαεννέα άνδρες που ταξίδευαν με λεωφορείο στο βορειοανατολικό Μεξικόαπήχθησαν την Πέμπτη από ενόπλους και δεν υπάρχει έκτοτε κανένα νέο γι' αυτούς, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Κυριακή.

Η απαγωγή, για την οποία δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, έγινε καθώς το λεωφορείο μετέβαινε από το λιμάνι του Ταμπίκο στη Σιουδάδ Ρεϊνόσα, στην Πολιτεία Ταμαουλίπας, που γειτονεύει με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με αναφορά της τοπικής αστυνομίας.

Ένοπλοι, που κινούνταν με τέσσερα αυτοκίνητα, ανάγκασαν το λεωφορείο να σταματήσει στην περιοχή Σαν Φερνάντο, μια από τις πιο επικίνδυνες ζώνες στην Ταμαουλίπας. Τέσσερις μασκοφόροι ένοπλοι ανέβηκαν στο λεωφορείο, «κατέβασαν 19 άρρενες επιβάτες, τους ανάγκασαν να ανέβουν στα οχήματά τους και εγκατέλειψαν το σημείο προς άγνωστη τοποθεσία», σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι υπόλοιποι 22 επιβαίνοντες στο λεωφορείο έφθασαν σώοι στον προορισμό τους, ανέφεραν μεξικανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις αρχές, συμμορίες που δρουν στην Ταμαουλίπας απαγάγουν άνδρες με σκοπό να τους αναγκάσουν να ενταχθούν στις τάξεις τους.

Πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν κηρυχθεί αγνοούμενοι στο Μεξικό, κατά τα επίσημα στοιχεία. Σε πολλές από τις υποθέσεις αυτές, οι εξαφανίσεις συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Η Ταμαουλίπας συγκαταλέγεται στις μεξικανικές Πολιτείες όπου καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός απαγωγών.

Δύο καρτέλ των ναρκωτικών, του Κόλπου και των Σέτας, δρουν σε αυτή την Πολιτεία του βορειοανατολικού Μεξικού, που γειτονεύει με το Τέξας. Αμφότερα έχασαν μέρος της δύναμής τους εξαιτίας των συλλήψεων των επικεφαλής τους, κάτι που ευνόησε την ανάδυση άλλων συμμοριών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.