Επέστρεψε στις νίκες θριαμβευτικά ο Ολυμπιακός

Επέστρεψε στις νίκες θριαμβευτικά ο Ολυμπιακός

Το σερί των 5 ηττών έλαβε τέλος. Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από την Ποντγκόριτσα, νίκησε την Μπούντοτσνοστ 89-76 και επέστρεψε στις νίκες.

Ο Στρέλνιεκς ήταν απών, ο Τίμμα παρκαρισμένος στον πάγκο, ο Λεντέι έπαιξε ελάχιστα και με rotation 10 παικτών ο Ολυμπιακός έδειξε τον χαρακτήρα που έπρεπε. Τα μυστικά δεν ήταν και τόσο …μυστικά, αλλά η γνωστή συνταγή για να φτάσει μία ομάδα στην νίκη: Αμυνα, συγκέντρωση, σωστές επιλογές, αυτοπεποίθηση. Ο Ολυμπιακός είχε από όλα. Και τουλάχιστον 10 ετοιμοπολεμους παίκτες να δώσουν ανά πάσα στιγμή τα πάντα, ποιοτικά κι αποτελεσματικά όμως για να σταματήσει στο θλιβερό σερί των 5 ηττών.

Ο Μπλατ έκανε τις επιλογές του κι αποδείχτηκε ότι δικαιώθηκε. Η άμυνα έπαιξε ρόλο, αλλά αυτή τη φορά ήταν η επίθεση που έδινε στον Ολυμπιακό την πίστη και τη δύναμη για να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια στην άμυνα. Εκεί όπου ο Κόουλ μετά το 6ο λεπτό εξαφανίστηκε από το παρκέ, αιχμάλωτος στις δαγκάνες των γκαρντ του Μπλατ. Στην επίθεση όμως, οι ερυθρόλευκοι ήταν απόλυτα σοβαροί. Και μετρημένοι! Η μπάλα πήγαινε συχνά κοντά στη ρακέτα, ο Μιλουτίνοφ και ο Πρίντεζης έκαναν καταπληκτική δουλειά μέχρι ο Ρέπεσα να αποφασίσει να ρίξει δεύτερο πάνω στον Σέρβο και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου να μοιάζει με περίπατο.

Φυσικά έπαιξε ρόλο και η απουσία του Μπιτάτζε τον οποίο φυσικά ήταν πολύ δύσκολο να αντικαταστήσει ο Μπάροβιτς. Ο Ολυμπιακός έδειξε το παλιό καλό πρόσωπό του και η Μπούντουτσνοστ ήταν πολύ ανίσχυρη για να τον απειλήσει.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.