Ελληνικά ραδιόφωνα «κόβουν» τον Μάικλ Τζάκσον

Ελληνικά ραδιόφωνα «κόβουν» τον Μάικλ Τζάκσον

Ελληνικοί σταθμοί ακολουθούν τα χνάρια ξένων ραδιοφώνων και σταματούν τη μετάδοση τραγουδιών του Μάικλ Τζάκσον.

Όλα αυτά μετά τις καταγγελίες στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από τον αστέρα της ποπ μουσικής.

Η αρχή στην Ελλάδα έγινε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Easy 97,2» που με ανάρτηση στο Facebook ενημέρωσε ότι σταματά τη μετάδοση τραγουδιών του Μάικλ Τζάκσον.

«Ενημερώνουμε τους ακροατές μας ότι έπειτα από τις τελευταίες καταγγελίες και ισχυρισμούς σχετικά με τον Michael Jackson μέσα από το ντοκυμαντέρ “Leaving Neverland”, αποφασίσαμε να σταματήσουμε να μεταδίδουμε τραγούδια του συγκεκριμένου καλλιτέχνη», σημειώνεται στην ανάρτηση του ραδιοσταθμού «Easy 97,2».

Τη σκυτάλη πήρε ο σταθμός «Thema Radio 104,6» που επίσης ανακοίνωσε ότι κόβει τον Μάικλ Τζάκσον από τις μεταδόσεις.

«Ο Thema Radio 104,6 ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναπαίξει Michael Jackson», σημειώνεται σε δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», όπου και πάλι λόγος γίνεται για το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» και τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων.

Σε διεθνές επίπεδο, ανάλογη απόφαση είχε λάβει το BBC Radio 2, καθώς και άλλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Το ντοκιμαντέρ του HBO «Leaving Neverland» παρουσιάζει την ιστορία δύο αγοριών, του Γούειντ Ρόμπσον και του Τζέιμς Σέιφτσακ, που σήμερα διανύουν τη δεκαετία των 30 και οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Μάικλ Τζάκσον όταν ήταν παιδιά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.