Απίστευτο! Δείτε πόσα θα κληρονομήσουν τα παιδιά του Μπιλ Γκέιτς

Απίστευτο! Δείτε πόσα θα κληρονομήσουν τα παιδιά του Μπιλ Γκέιτς

Η προσωπική περιουσία του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς ανέρχεται στα 95 δισεκατομμύρια δολάρια και κάτι ψιλά. Κι, όμως, τα παιδιά τους θα κληρονομήσουν... ψίχουλα!

Ο Μπιλ παντρεύτηκε τη Μελίντα Φρεντς το 1994. Οι δύο τους γνωρίστηκαν στη Microsoft, όπου προσελήφθη εκείνη το 1987 ως τμηματάρχης. Σήμερα ασχολούνται από κοινού με το ίδρυμά τους, Bill & Melinda Gates Foundation, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια 50,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έχουν τρία παιδιά και η συνολική τους περιουσία υπολογίζεται σήμερα, σύμφωνα με το Forbes, στα 96,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Καθόλου άσχημα.

Το ζευγάρι έχει αποφασίσει, όμως, να αφήσει σε κάθε του παιδί από 10 εκατομμύρια δολάρια. Καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, για τους κοινούς θνητούς, ιδιαιτέρως μικρό πάντως σε σχέση με τα 96,5 δισεκατομμύρια δολάριά τους. Κι αυτό, γιατί τα υπόλοιπα θα πάνε όλα σε αγαθοεργίες.

Ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς έχει αιτιολογήσει, παλιότερα, σε μια έκθεση TED, την απόφαση αυτή του ζεύγους αναφορικά με τα παιδιά τους:

«Θέλουμε να πετύχουμε μια ισορροπία, όπου θα έχουν μεν την ελευθερία να κάνουν τα πάντα, όχι όμως να τα λούσουμε με τόσα λεφτά ώστε να μπορούν να μην κάνουν τίποτα».

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν τα υποστηρίζουν οικονομικά σε ό,τι κάνουν. Η κόρη τους Jennifer, για παράδειγμα, παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς επίδειξης με το άλογό της και είναι ιδιαιτέρως καλή στο σπορ. Οι γονείς της φρόντισαν να της κάνουν τη ζωή πιο εύκολη με έναν τρόπο που μόνο τα χρήματα μπορούν αν πετύχουν: της αγόρασαν το 2016 μια έκταση 37 εκατομμυρίων δολαρίων, στη Φλόριντα, για να μπορεί να προπονείται όπως πρέπει…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.