Άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»: Οι Τούρκοι ρίχνουν βολές από φρεγάτες σε ζωντανή σύνδεση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»: Οι Τούρκοι ρίχνουν βολές από φρεγάτες σε ζωντανή σύνδεση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρίψη βολών από φρεγάτες εναντίον εικονικών εναέριων στόχων περιλάμβανε η πρώτη μέρα της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που διαρρέουν στον τύπο, από χθες το μεσημέρι κι έπειτα τα τουρκικά πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στην άσκηση άρχισαν τη ρίψη βολών, ενώ εκτοξεύτηκαν και τουρκικά drones «Σιμσέκ-1» (Αστραπή), τα οποία έχουν τη δυνατότητα να τρέχουν με ταχύτητα 720 χλμ. την ώρα και να  παραμείνουν στον αέρα για τουλάχιστον 45 λεπτά. Μη επανδρωμένα «Σιμσέκ-1» εκτοξεύτηκαν και πάνω από υποβρύχια τρομοκρατών, με βάση το σενάριο.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN TV στην Κωνσταντινούπολη, ρίψη βολών από τα πολεμικά πλοία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας.

Γενικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, οι φρεγάτες που ανοίχτηκαν από τη βάση Ακσάζ προς την ανατ. Μεσόγειο κατά την πρώτη ημέρα πέτυχαν απόλυτα το στόχο τους.

Το πολεμικό πλοίο Οσμάνγκαζί στόχευσε επίσης drones και έριξε βολές εναντίον τους.

Στο μεταξύ, ελικόπτερα του στρατού ξηράς απογειώθηκαν από το Ντάλαμαν και προσγειώθηκαν πάνω σε φρεγάτες.

Από τα στενά των Δαρδανελίων σήμερα το πρωί το κανάλι 24 μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση πάνω από το πλοίο ‘Ορούτς Ρέις’ τις βολές που πραγματοποιούσε εναντίον στόχων.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.