Στα πρόθυρα πολέμου Ινδία και Πακιστάν μετά τις καταρρίψεις μαχητικών

Στα πρόθυρα πολέμου Ινδία και Πακιστάν μετά τις καταρρίψεις μαχητικών

Στα πρόθυρα ανοικτής πολεμικής σύρραξης βρίσκονται, σύμφωνα με αναλυτές, η Ινδία και το Πακιστάν, ύστερα από τις εκατέρωθεν καταρρίψεις πολεμικών αεροσκαφών τις τελευταίες ώρες.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, το αρχηγείο της πακιστανικής Πολεμικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δυο ινδικά μαχητικά που παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Πακιστάν.

Είχε προηγηθεί, την Τρίτη, αεροπορική επίθεση των Ινδών σε στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης του Πακιστάν.

Λίγο μετά τις 9:00 (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης, η Ινδία ανακοίνωσε, με τη σειρά της, ότι κατέρριψε ένα μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν.

«Πρόκειται για ένα πακιστανικό F-16 που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ινδίας και καταρρίφθηκε» μετέδωσε το δίκτυο ANI, με έδρα το Νέο Δελχί.

Την ανησυχία για κλιμάκωση της αντιπαράθεσης εντείνει το γεγονός ότι τόσο η Ινδία όσο και το Πακιστάν τα τελευταία λεπτά κλείνουν τα πολιτικά αεροδρόμια.

Σύμφωνα με το Russia Today, η Ινδία έχει ήδη «παγώσει» τη λειτουργία τεσσάρων αεροδρομίων.

Αλλες πηγές, όπως το πακιστανικό δίκτυο Samaa, αναφέρουν ότι το Πακιστάν ματαίωσε, εκτάκτως, τις πτήσεις σε περισσότερα αεροδρόμια.

Στα τελευταία συμβάντα συνελήφθη από πακιστανικές Αρχές ένας Ινδός πιλότος.

Ανεπιβεβαίωτες, μέχρι στιγμής, πληροφορίες παρουσιάζουν τους χειριστές του δεύτερου ινδικού μαχητικού που καταρρίφθηκε το πρωί ως νεκρούς.

Το Russia Today, στο μεταξύ, μεταδίδει πληροφορίες για νέα κατάρριψη, αυτή τη φορά, ινδικού ελικοπτέρου, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών.

Σε ό,τι αφορά το μαχητικό του Πακιστάν που καταρρίφθηκε, οι Αρχές της Ινδίας ανέφεραν ότι η τύχη του πιλότου -ή των δυο πιλότων- αγνοείται.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.