Ξέσπασε στον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός

Ξέσπασε στον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός

Λίγες μέρες μετά την ήττα-αποκλεισμό από την Ντιναμό στο Europa, ο Ολυμπιακός ξέσπασε στον άτυχο ΟΦΗ (5-1), με τον Χασάν να κάνει... πάρτι με χατ-τρικ.

Σε αυτό το ματς της 22ης αγωνιστικής της Super League στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός -αναλογικά με το σύνηθες εντός έδρας παιχνίδι του- άργησε λίγο να πάρει μπρος, ωστόσο όταν το έκανε δεν… ξανακοίταξε πίσω του. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν ΟΦΗ που μόλις δέχθηκε το πρώτο γκολ κατέρρευσε πλήρως και εν τέλει έφτασε σε μια άνετη νίκη που της επέτρεψε να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή και τον ΠΑΟΚ στο -7.

Στο ξεκίνημα του αγώνα πάντως οι Κρητικοί ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά, χάνοντας δύο ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο δίλεπτο ενώ η πολύ έντονη πίεσή τους στη μεσαία γραμμή μάλλον αποδιοργάνωσε τους «ερυθρόλευκους» που ίσως περίμεναν μια πιο παθητική στάση του αντιπάλου. Ακόμη κι έτσι όμως, μετά από ένα τέταρτο στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν είχε καν τελική προσπάθεια, βρήκε γκολ στην πρώτη του φάση, στο 15′ και ουσιαστικά έβαλε το νερό στ’ αυλάκι.

Μετά το 1-0 του Μασούρα και πάνω που είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό, δύο αναγκαστικές αλλαγές (Τοροσίδης, Καμαρά) στο 20ο λεπτό έμπλεξαν ξανά κάπως τους Πειραιώτες για ένα ακόμη αγωνιστικό τέταρτο, όμως γρήγορα και πάλι -πριν το ημίχρονο- βρήκαν επιθετικές λύσεις. Στο 36′ και το 40′, Χασάν και Φορτούνης ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 για τον Ολυμπιακό που εκμεταλλεύθηκε τα λάθη της αντίπαλης άμυνας αλλά και τη δική του… μπασκετική ευστοχία, με 3 γκολ σε 3 ευκαιρίες στο διάστημα αυτό. Έτσι, μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα, στο τελευταίο μισάωρο του πρώτου μέρους καθάρισε το ματς, παίζοντας όσο χρειάστηκε για να το κάνει.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν φορτσάτοι στον αγωνιστικό χώρο, με γκολ του Χασάν για το 4-0, λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξή του. Και αν ο ΟΦΗ είχε καταρρεύσει μετά το 1-0, στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η πλήρης… διάλυση. Παρότι ο Ναμπί είχε μειώσει προσωρινά σε 4-1 με ένα υπέροχο γκολ -αυτή ήταν μάλλον και η μοναδική φάση που οι φιλοξενούμενοι πέρασαν με αξιώσεις τη σέντρα- ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Βρήκε και πέμπτο γκολ με τον Χασάν που ολοκλήρωσε έτσι το χατ-τρικ του, ενώ έχασε και άλλες ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.