Έρχεται… χιονιάς διαρκείας: Θα το στρώσει έως τον Πειραιά και τα δυτικά προάστια!

Έρχεται... χιονιάς διαρκείας: Θα το στρώσει έως τον Πειραιά και τα δυτικά προάστια!

Νέα δεδομένα για σφοδρό χιονιά, διάρκειας τεσσάρων ημερών, που θα ξεκινήσει να πλήττει το Σάββατο όλη την Αττική, από τα βόρεια προάστια και τον Πειραιά, έως τα δυτικά προάστια και το κέντρο της Αθήνας, δημοσιοποίησε για την επερχόμενη κακοκαιρία το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Τα νέα στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να σημειωθεί μια από τις πιο σημαντικές χιονοκαταιγίδες της τελευταίας δεκαετίας!

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του meteo, οι χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές θα συνεχιστούν -αδιάκοπα- έως και το πρωί της Τρίτης, ενώ η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» έως και κατά 15 βαθμούς Κελσίου!

Σε ό,τι αφορά το κέντρο της Αθήνας, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προβλέπει χαμηλές θερμοκρασίες (έως 2 βαθμούς Κελσίου) και χιονόπτωση τα ξημερώματα της Κυριακής, καθώς και ότι θα «λούζεται» ασταμάτητα από χιονόνερο από το Σάββατο έως τη Δευτέρα. To μεσημέρι της Δευτέρας το χιονόνερο θα δώσει τη «σκυτάλη» στις βροχές, που θα συνεχιστούν έως και την Τρίτη.

Στα δυτικά προάστια και στον Πειραιά!

Χιόνι -και ενδεχομένως… μπόλικο- θα δουν αυτή τη φορά και οι κάτοικοι των δυτικών προαστίων. Σύμφωνα με το meteo, το πρωί του Σαββάτου η θερμοκρασία θα είναι στους 8 βαθμούς Κελσίου, όμως τις βραδινές ώρες θα «κατρακυλήσει» στον ένα βαθμό. Εκείνη την ώρα, κατά τις 20:00, θα ξεκινήσει έντονη χιονόπτωση, η οποία θα κάνει ένα μικρό… διάλειμμα νωρίς το πρωί της Κυριακής. Από το μεσημέρι της Κυριακής, ωστόσο, θα ξεκινήσει νέος γύρος χιονόπτωσης στα δυτικά, ο οποίος θα συνεχιστεί έως και το απόγευμα της Δευτέρας, χωρίς… διακοπή!

Ο πίνακας για τα δυτικά προάστια / Πηγή: meteo.gr

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, χιονόπτωση θα καταγραφεί και στον Πειραιά, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και -τουλάχιστον- μέχρι το πρωί της ίδιας ημέρας.

Στα βόρεια προάστια η χιονόπτωση θα ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου και θα συνεχιστεί έως το πρωί της Τρίτης!

Ο χιονιάς θα καταφθάσει το μεσημέρι του Σαββάτου και -με μια μικρή… ανάπαυλα με χιονόνερο το απόγευμα της Δευτέρας- θα συνεχιστεί έως -τουλάχιστον- το πρωί της Τρίτης.

Την ίδια στιγμή, στην Πάρνηθα ο υδράργυρος θα κάνει «βουτιά» στους -7 βαθμούς και το χιόνι θα πέφτει ασταμάτητα από το Σάββατο έως την Τρίτη.

Χιονοπτώσεις, μεταξύ άλλων, θα καταγραφούν και στο Καπανδρίτι καθώς και στην Καλογρέζα (Ολυμπιακό Στάδιο) από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας και σε άλλες περιοχές των βορείων προαστίων, όπως η Δροσιά και η Σταμάτα.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.