Πήρε πίσω την απόφαση για τα «κομμένα βραβεία» Όσκαρ η Ακαδημία

Πήρε πίσω την απόφαση για τα «κομμένα βραβεία» Όσκαρ η Ακαδημία

Το πλάνο ήθελε να μεταδοθούν μόνο μέσω live streaming και όχι ζωντανά τα Όσκαρ Φωτογραφίας, Μοντάζ, Μακιγιάζ και Κομμώσεων, καθώς και Live Action Μικρού Μήκους.

 

Μετά την κατακραυγή για το «κόψιμο» τεσσάρων κατηγοριών των βραβείων Όσκαρ, η Ακαδημία πήρε πίσω την απόφασή της και συνεπώς η απονομή τους θα μεταδοθεί κανονικά.

Η αρχική απόφαση της Ακαδημίας για τα Όσκαρ Φωτογραφίας, Μοντάζ, Μακιγιάζ και Κομμώσεων, καθώς και Live Action Μικρού Μήκους θα μεταδίδονταν μόνο σε live stream και κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων, προκειμένου να μειωθεί ο τηλεοπτικός χρόνος της μετάδοσης των βραβείων.

Οι διοργανωτές αφού τα «άκουσαν» άγρια, τελικά άλλαξαν γνώμη. Σε ανακοίνωσή της, η Ακαδημία ανέφερε τα εξής: «Όλα τα Όσκαρ θα μεταδοθούν χωρίς περικοπές, όπως γίνεται παραδοσιακά. Είμαστε έτοιμοοι για την Κυριακή των Όσκαρ, στις 24 Φεβρουαρίου»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φαιδρή κίνηση της φετινής τελετής απονομής, καθώς η Ακαδημία είχε αποφασίσει να θεσπίσει μία νέα κατηγορία για την καλύτερη δημοφιλή ταινία, την οποία αναγκάστηκε να πάρει πίσω, το σκάνδαλο παρουσιαστή Κέβιν Χαρτ, μέχρι την επιλεκτική ζωντανή εκτέλεση των υποψήφιων τραγουδιών -απόφαση που επίσης ανακάλεσε-, όπως και την αφαίρεση κάποιων από τους περσινούς νικητές από τις απονομές των αντίστοιχων φετινών βραβείων.

Η Ακαδημία έστειλε ένα e-mail στα μέλη της στις 11 Φεβρουαρίου, στο οποίο ανέφερε ότι θα μειωνόταν στις τρεις ώρες ο χρόνος τηλεοπτικής μετάδοσης των βραβείων και την παρουσίαση τεσσάρων εξ αυτών στην ώρα των διαφημίσεων.

Την απόφαση αυτή είχαν επικρίνει μεγάλοι αστέρες του σινεμά, όπως ο Ράσελ Κρόου, που την χαρακτήρισε «θεμελιωδώς ηλίθια απόφαση». ενώ και ο Αλφόνσο Κουαρόν, τη ταινία του οποίου «Roma» είναι υποψήφια -όπως και το Favourite του Γιώργου Λάνθιμου- στην κατηγορία της Καλύτερης Φωτογραφίας.

Ας σημειωθεί ότι η μαύρη κωμωδία του Έλληνα σκηνοθέτη είναι υποψήφια και στις κατηγορίες του Μοντάζ και Μακιγιάζ – Κομμώσεων.
Prominent figures in the film industry objected, including Russell Crowe who called it “a fundamentally stupid decision”.

«Χωρίς φωτογραφία και μοντάζ, θα ήμουν χαμένος ψάχνοτας την αγριότητα του σινεμά», έγραψε ο Σπάικ Λι, σκηνοθέτης του BlacKkKlansman, που είναι υποψήφια για έξι Όσκαρ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.