Γονείς vegan παραλίγο να σκοτώσουν το παιδί τους με «εναλλακτική διατροφή»!

Γονείς vegan παραλίγο να σκοτώσουν το παιδί τους με «εναλλακτική διατροφή»!

Eνα ζευγάρι δύο vegan από τη Φλόριντα αντιμετωπίζουν κατηγορίες ότι έβαλε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του μόλις 5 μηνών βρέφους του.

Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος τους αναφέρει ότι αντικατέστησαν διατροφολόγιο που τους συνέστησε ο παιδίατρος με ένα «εναλλακτικό κατασκεύασμα από λιωμένες πατάτες». Η αλλαγή της διατροφής του πεντάμηνου βρέφους είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί ένα βήμα πριν από τη λιμοκτονία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent το βρέφος εντοπίστηκε σε αποστεωμένη κατάσταση και κοιμόταν συνέχεια. Ακόμη ζύγιζε περίπου μισό κιλό από το βάρος που γεννήθηκε. «Δεν έχω ξαναδεί ένα βρέφος σε τέτοιο σημείο, τόσο κοντά στο θάνατο» τόνισε ένας γιατρός.

Οι γονείς του μωρού, η 20χρονη Julia French και ο 31χρονος Robert Buskey ζήτησαν από έναν γιατρό να τους συστήσει το γάλα που θα έπινε το βρέφος. Παρόλα αυτά δεν συμφώνησαν με την πρότασή του και αποφάσισαν να ταίσουν το μωράκι με μία φόρμουλα από «λιωμένες πατάτες». «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου ένα τόσο υποσιτισμένο βρέφος, τόσο κοντά στον θάνατο» δήλωσε μία αστυνομικός. Τέλος σύμφωνα με τους ειδικούς δεν αποκλείεται το μωρό στο μέλλον να αντιμετωπίσει πρόβλημα τόσο στην νοητική όσο και στη σωματική του ανάπτυξη εξαιτίας της μεταχείρισης που είχε από τους γονείς του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.