Απολυμένος από το εργοστάσιο ο μακελάρης που σκότωσε 5 συναδέλφους του στο Σικάγο

Απολυμένος από το εργοστάσιο ο μακελάρης που σκότωσε 5 συναδέλφους του στο Σικάγο

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους, που σκοτώθηκαν στο εργοστάσιο της εταιρείας Henry Pratt, βρίσκονταν στο δωμάτιο, όπου ανακοινώθηκε η απόλυση του Μάρτιν.

Μόλις είχε απολυθεί από το εργοστάσιο ο μακελάρης που σκότωσε την Παρασκευή (15.2.2019) 5 συναδέλφους του και τραυμάτισε 5 αστυνομικούς στο Σικάγο πριν πέσει νεκρός.
Ο διευθυντής της μονάδας με έναν υπάλληλο του τμήματος προσωπικού βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων του ενόπλου, ανακοίνωσαν το Σάββατο (16.2.2019) οι αρχές στο Σικάγο.

Ο 45χρονος Γκάρι Μάρτιν είχε μαζί του ένα περίστροφο, προτού δώσει το παρών σε συνάντηση όπου του ανακοινώθηκε η απόλυσή του την Παρασκευή (15.2.2019), τόνισε η αστυνομική διευθύντρια της Ορόρα, Κρίστεν Ζίμαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους, που σκοτώθηκαν στο εργοστάσιο της εταιρείας Henry Pratt, βρίσκονταν στο δωμάτιο, όπου ανακοινώθηκε η απόλυση του Μάρτιν, σύμφωνα με την αξιωματικό.

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα πυρά, προτού ο δράστης πέσει νεκρός σε μια ανταλλαγή πυροβολισμών με τις αρχές.

Ο Μάρτιν είχε αγοράσει το όπλο, ένα περίστροφο Smith & Wesson με λέιζερ, το 2014, προτού οι αρχές συνειδητοποιήσουν ότι είχε καταδικαστεί για κακούργημα το 1994, επισήμανε η Ζίμαν.

“Το γεγονός είναι ότι ένας δυσαρεστημένος άνθρωπος εισέβαλε, έχοντας πρόσβαση σε ένα όπλο, που δεν θα έπρεπε να έχει” ανέφερε η αξιωματικός.

Σύμφωνα με την ίδια, οι ερευνητές προσπαθούν να καταλάβουν γιατί ο Μαρτίν δεν υποχρεώθηκε να παραδώσει το όπλο του πριν από τους πυροβολισμούς.

Το περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το μακελειό με τους 17 νεκρούς στο Λύκειο του Πάρκλαντ, στη Φλόριντα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.