Έτσι ψήφισαν οι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση

Πώς διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ οι πέντε βουλευτές του.
Έτσι ψήφισαν οι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση

Απώλειες μετρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση, καθώς πέντε βουλευτές του, ανάμεσά τους ο Νίκος Φίλης, ο Σταύρος Κοντονής αλλά και ο Νίκος Κοτζιάς διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη θέση του κόμματος στο ζήτημα της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό.

Στους τρεις πρώην υπουργούς που είπαν «όχι» στο άρθρο 30 για την άμεση εκλογή από το λαό και στο άρθρο 32 για την αποσύνδεση εκλογής του ανώτατου άρχοντα από τη διάλυση της Βουλής, προστίθεται η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Φωτεινή Βάκη, αλλά και η Νίνα Κασιμάτη.

Την ίδια ώρα, οι ανεξάρτητοι βουλευτές / υπουργοί προερχόμενοι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που δήλωσαν στήριξη στην κυβέρνηση, μόνον ο Τέρενς Κουίκ είπε «ναι» σε όλες τις κυβερνητικές προτάσεις.

Η Έλενα Κουντουρά είπε «παρών» είπε στο άρθρο 3 για τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας και στο άρθρο 59 για την κατοχύρωση του πολιτικού όρκου, ενώ υπερψήφισε την πρόταση της ΝΔ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια (άρθρο 16).

Η Κατερίνα Παπακώστα καταψήφισε τις κυβερνητικές διατάξεις που αφορούν στον πολιτικό όρκο, ενώ είπε ναι στο άρθρο 16. Ο Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε «παρών» σε όλα τα άρθρα που αφορούν στις σχέσεις κράτους –εκκλησίας και «ναι» σε όλα τα άρθρα που αφορούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζουράρις δήλωσε παρών στα άρθρα για τις σχέσεις κράτους εκκλησίας και στα άρθρα για τον πολιτικό όρκο.

«Παρών» στο άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ψήφισε ο βουλευτής των Οικολόγων, συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς.

«Ναι» στο άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είπαν Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων, οι κ.κ. Κόλλια και Κατσίκης που παρέμειναν στο πλευρό του Πάνου Καμμένου, αλλά και οι ανεξάρτητοι Γιώργος Λαζαρίδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Αμυράς, Σπύρος Λυκούδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Νίκος Νικολόπουλος.

«Ναι» στο άρθρο 3 είπαν Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ