Η νέα Barbie θα κάθεται σε αμαξίδιο και θα έχει προσθετικό πόδι

Εξαιρετική κίνηση από τη Mattel...
Η νέα Barbie θα κάθεται σε αμαξίδιο και θα έχει προσθετικό πόδι

Η νέα κούκλα Barbie που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο θέλει να διευρύνει τον ορισμό του όμορφου και να καταπολεμήσει το στίγμα των ατόμων με αναπηρίες.

Για πρώτη φορά η παγκοσμίως γνωστή κούκλα θα κάτσει σε αμαξίδιο για ΑμεΑ και θα έχει και ένα προσθετικό πόδι.

«Ως εμπορικό σήμα θέλουμε να ενισχύσουμε τις συνομιλίες που υπάρχουν γύρω από τις σωματικές αναπηρίες, συμπεριλαμβάνοντάς τις στη γραμμή παραγωγής της κούκλας προκειμένου να παρουσιάσουμε μια πολυδιάστατη άποψη της ομορφιάς και της μόδας» είπε η Mattel, σύμφωνα με το BBC.

Το 1977 η Mattel παρουσίασε την Wheelchair Becky, την Μπέκι, μια φίλη της Barbie, που χρησιμοποιούσε αμαξίδιο. Αποδείχθηκε ότι το αμαξίδιο δεν ήταν συμβατό με τα άλλα αξεσουάρ της Barbie.

Η εταιρεία προσπάθησε να αναμορφώσει την κούκλα δίνοντάς της διαφορετικό αμαξίδιο και εμφανίζοντάς την με πιο κοντά μαλλιά, μιας και τα προηγούμενα πιάνονταν στις ρόδες του αμαξίδιου. Τελικά, η Wheelchair Becky εξαφανίστηκε, και επανεμφανίστηκε αργότερα – με εμπορική επιτυχία – ως Share-a-smile Becky. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε πολλούς να υποθέσουν ότι η Mattel έπαψε να παράγει άλλες κούκλες σε αμαξίδιο καθώς αυτό θα απαιτούσε να αλλάξουν όλα τα άλλα προϊόντα Barbie, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Over the years, the #Barbie #Fashionistas line has evolved to be more reflective of the world girls see around them. We’re excited to expand our offerings as the most diverse and inclusive doll line in the world. Shop the new Fashionistas this Fall! #Barbie60

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Barbie (@barbie) στις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ