Έρχεται ανασχηματισμός – Οι φήμες για τα πρόσωπα που αλλάζουν

Έρχεται ανασχηματισμός - Οι φήμες για τα πρόσωπα που αλλάζουν

Ο Πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να αποστείλει προσωπικές επιστολές σε προσωπικότητες του χώρου, καλώντας τους να συστρατευθούν µε τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ''Έθνος''.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο «ανασχηματισμός» είναι προ των πυλών, µε τον Αλέξη Τσίπρα να περιορίζεται σε αντικαταστάσεις των κυβερνητικών µελών που θα αποχωρήσουν για να διεκδικήσουν δημαρχιακούς θώκους, αλλά και στην κάλυψη του κενού που θα αφήσει ο ίδιος φεύγοντας από το υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, η εφημερίδα ”Καθημερινή” αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε προαναγγελία ”μίνι ανασχηματισμού” την Πέμπτη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κομματικό όργανο σημείωσε πως το επόμενο διάστημα- υπήρξε σχετική φημολογία ακόμη και για σήμερα- θα προχωρήσει στην κάλυψη των κενών θέσεων που προκύπτουν στη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου και του υφυπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου λόγω της υποψηφιότητάς τους για τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Κενή, ωστόσο, παραμένει και η θέση της υφυπουργού Άμυνας μετά την παραίτηση της κ. Μαρίας Κόλλια- Τσαρουχά, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ πιθανό να μη διατηρήσει το υπουργείο Εξωτεριικών.

Την ίδια ώρα,σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, αποφασίστηκε το αμέσως προσεχές διάστημα η σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής, ώστε να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου, το οποίο θα περιλαμβάνει πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα ”διακήρυξη” που θα σηματοδοτεί αυτό το άνοιγμα. Η σύνταξή της θα γίνει υπό την ευθύνη του κ. Αριστείδη Μπαλτά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.