Οι αγρότες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους.
Άκαρπη ήταν η συνάντηση αγροτών από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική με τους υπουργούς της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να επιστρέφουν στα μπλόκα.
Οι αγρότες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους καθώς περίμεναν λύσεις στα προβλήματά τους, καθώς δεν έλαβαν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους παρά μόνο δεσμεύεις για παρεμβάσεις με χρονοδιάγραμμα. «Φεύγουμε με άδεια χέρια. Ότι έχουν πει τα τελευταία 8 χρόνια δεν βγαίνουν με τίποτα» τόνισε ο αγρότης από τη Επανομή, Γιώργος Τσώνης προσθέτοντας πως «ήρθαμε εδώ, 1.000 χιλιόμετρα και θα φύγουμε με άδεια τα χέρια, δε μας έδωσαν τίποτα».
Από την πλευρά τους, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Σωκράτης Φάμελλος, μετά το πέρας της συνάντησης, τόνισαν ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, δρομολογεί δέσμη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Αναφερόμενος στο αγροτικό ρεύμα των γεωτρήσεων, Σταύρος Αραχωβίτης υπογράμμισε ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, προκειμένου να «δούμε με ποιον τρόπο, έχουμε και συγκεκριμένη πρόταση, θα διασφαλίσουμε ότι για την απώλεια μιας ή δυο δόσεων, δε θα καταπίπτει η ρύθμιση», όπως σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η παροχή περαιτέρω κινήτρων για συμμετοχή των αγροτών στους συνεταιρισμούς, ενώ μιλώντας για το ΑΤΑΚ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεσήμανε ότι φέτος, θα ενέχει θέση πληροφοριακού στοιχείου και τα αγροτεμάχια θα δηλώνονται και θα υπάρχουν κανονικά στο ΟΣΔΕ, φτάνει να τεκμηριώνεται η ιδιοκτησία όπως έγινε και πέρυσι.
Για πρωτοβουλία ενίσχυσης των ενεργειακών κοινοτήτων έκανε λόγο από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή των αγροτών σε αυτές, θα τους παρέχει μείωση κόστους στην άρδευση έως και 50%.
Σημείωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψει οποιαδήποτε επιδότηση από τους δασικούς χάρτες, κάτι το οποίο και είχαμε δηλώσει εξαρχής». Τόνισε ότι στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, σε ένα ποσοστό 85% αυτών των εγγράφων έχουν παραληφθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα δασαρχεία έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες των επιχορηγήσεων ενισχύσεων και έχουν καταβληθεί κιόλας».
Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.