Στον τελικό του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ μετά από 20 χρόνια

Στον τελικό του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ μετά από 20 χρόνια

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ανώτερη της Κύμης.

Σαράντα λεπτά ανώτερος ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που άξιζε και γυρίζει μετά από 20 χρόνια σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος! Θρίαμβος με 61-72 στην Κύμη, με MVP τον Κόνιαρη και άμυνα του… θανάτου!

Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε! Μπορεί να ζορίστηκε να τελειώσει ένα δικό του παιχνίδι νωρίτερα, αλλά άμυνα που τσάκιζε κόκαλα, πήρε τη νίκη με 61-72 κι επιστρέφει στον τελικό Κυπέλλου, 20 χρόνια και 13 ημέρες μετά, την κατάκτηση του Κυπέλλου του 1999.

Ο ΠΑΟΚ επέβαλλε το ρυθμό του από το πρώτο ημίχρονο, έχοντας για «οδηγό» το πολύ καλό διάβασμα στην άμυνα. Με 6/10 τρίποντα στην πρώτη περίοδο, προηγήθηκε με 13-28 και με την άμυνα του να συνεχίζει να είναι πολύ δυνατή και στη δεύτερη περίοδο, κρατούσε τον έλεγχο του αγώνα (30-44). Οι φιλοξενούμενοι είχαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μόνο τον… Σαγκς στο πνεύμα του αγώνα στο πρώτο μέρος.

Με τον Γκος εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού, ο ΠΑΟΚ άρχισε να ζορίζεται στο δεύτερο ημίχρονο στην επίθεση του. Η Κύμη ανέβασε την άμυνα της πιο ψηλά, ωστόσο ο ΠΑΟΚ παρότι δυσκολευόταν στην επίθεση του, κρατούσε με τη δική του άμυνα.

Είτε στην τρίτη περίοδο είτε στην τέταρτη, όταν οι γηπεδούχοι προσπαθούσα να επιστρέψουν, ο ΠΑΟΚ είχε πάντα την απάντηση και με ένα τρίποντο του Κόνιαρη, δύο λεπτά πριν το τέλος, «σφράγισε» τη νίκη και την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.