Αποχαιρέτησε το Ρότερνταμ ο Τσιτσιπάς

Αποχαιρέτησε το Ρότερνταμ ο Τσιτσιπάς

Ήττα-έκπληξη γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον πρώτο γύρο του τουρνουά στο Ρότερνταμ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 6-4, 1-6, 7-5 από τον Νταμίρ Ντζουμούρ, Νο.56 στην παγκόσμια κατάταξη, και αποχαιρέτησε πρόωρα την ολλανδική πόλη.

Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο Australian Open ο Στέφανος… έχει χάσει τον καλό του εαυτό και είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό! Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ο 20χρονος τενίστας έχει πάρα πολλά τουρνουά μπροστά του για να επιστρέψει στο υψηλό του επίπεδο…

Το φοβερό, πάντως, είναι ότι ο 26χρονος αντίπαλός του δεν είχε πετύχει νίκη φέτος. Και την τελευταία του την είχε σημειώσει  κόντρα στον Στέφανο, την περασμένη σεζόν στο Παρίσι! Μετράει, μάλιστα, κόντρα στον Έλληνα πρωταθλητή τρεις νίκες σε τέσσερις συναντήσεις.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε χωρίς… νεύρο στο αγώνα, αλλά παρότι έμεινε δύο φορές πίσω με μπρέικ, βρήκε ισάριθμες απαντήσεις. Η τρίτη, όμως, ήταν και η «φαρμακερή». καθώς ο Ντζουμούρ προηγήθηκε με 5-4 και στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για το 1-0.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ ο Στέφανος τραυματίστηκε στο γόνατο, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να… ισοπεδώσει τον Βόσνιο και να πάρει με άνεση το σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο, ωστόσο, ο Ντζουμούρ πάτησε γκάζι και βρέθηκε μπροστά με 4-1, στριμώχνοντας στα σχοινιά τον Στέφανο. Ο νεαρός αθλητής, όμως, με εντυπωσιακή παρουσία στη συνέχεια πήρε τρία γκέιμ στη σειρά και ισοφάρισε σε 4-4.

Ο Ντζουμούρ υπερασπίστηκε στη συνέχεια το σερβίς του και έβαλε πίεση στον Στέφανο, που χρειάστηκε να σβήσει δύο ματς πόιντ για να μείνει ζωντανός στον αγώνα (5-5).

Η χαρά, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ, αφού όταν βρέθηκε με τις μπάλες στα χέρια στο 6-5 είδε τον αντίπαλό του να φτάνει πολύ γρήγορα σε τρία ματς πόιντ (0-40). Και αυτή τη φορά δεν είχε τον τρόπο να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση…

Αποκλείστηκε, λοιπόν, από τον δεύτερο γύρο και δεν έχει ακόμα νίκη στο ABN AMRO World Tennis Tournament, στο κυρίως ταμπλό του οποίου έχει παίξει δύο φορές.

Επόμενος σταθμός για τον Στέφανο είναι το Open 13 της Μασσαλίας, που διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα. Η δράση δεν σταματάει ποτέ!

Ο Ντζουμούρ, από την άλλη, θα παίξει στον δεύτερο γύρο με τον Μικαΐλ Κουκούσκιν από το Καζακστάν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.