Σοκάρει η εικόνα αποστεωμένου παιδιού σε νοσοκομείο της Βενεζουέλας (ΦΩΤΟ)

Σοκάρει η εικόνα αποστεωμένου παιδιού σε νοσοκομείο της Βενεζουέλας (ΦΩΤΟ)

Η Yemilay Olivar περπάτησε περίπου 16 χιλιόμετρα με τα σκισμένα της παπούτσια για να κατορθώσει να φέρει το υποσιτισμένο της παιδί στο νοσοκομείο, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να το σώσει, αφήνοντας τα υπόλοιπα έξι επίσης πεινασμένα παιδιά της στο σπίτι. 

Ενώ η πολιτική και ανθρωπιστική κρίση στη Βενεζουέλα είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση ξιφομαχούν για την ανθρωπιστική βοήθεια που περιμένει στα σύνορα και ο Μαδούρο δεν αφήνει να μπει στη χώρα, η πιο ζοφερή πλευρά του προβλήματος αποτυπώνεται στα παιδιά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δύο μηνών κόρη της Olivar που θα έπρεπε να ζυγίζει περίπου πέντε κιλά, ωστόσο η ζυγαριά δείχνει το μισό από αυτό, βάρος που είναι κατά 200 γραμμάρια λιγότερο κι από εκείνο με το οποίο γεννήθηκε.

Ο φωτορεπόρτερ Yuri Cortez από το Γαλλικό πρακτορείο συνάντησε με τον φακό του στο νοσοκομείο «Los Samanes» στην πόλη Μαρακάι, περίπου 100 χιλιόμετρα από το Καράκας, την Olivar με την κόρη της.

View image on TwitterView image on Twitter

Η Elder, παιδίατρος με 32 χρόνια εμπειρίας που δεν θέλησε να αποκαλύψει το επίθετό της καθώς φοβάται για τη σωματική της ακεραιότητα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Τα παιδιά έρχονται στο νοσοκομείο αποστεωμένα. Είναι σοκαριστικό ως θέαμα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.