Παράνομο το «upskirting» στη Μεγάλη Βρετανία

Παράνομο το «upskirting» στη Μεγάλη Βρετανία

Με νόμο που ψήφισε το βρετανικό κοινοβούλιο, απαγορεύεται η φωτογράφιση με κινητό κάτω από τις φούστες που φορούν οι γυναίκες.

Η απόφαση ήρθε έπειτα από πολυετή αγώνα ακτιβιστών να κηρυχθεί παράνομη η εν λόγω δραστηριότητα, που πια θα καταδικάζεται με έως και δύο χρόνια φυλάκιση.

Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε στις αρχές του νέου έτους και τέθηκε σε εφαρμογή μόλις σήμερα. Το θέμα αναδείχθηκε μετά την καταγγελία της Gina Martin, η οποία υποστήριξε ότι φωτογραφήθηκε κάτω από τη φούστα της χωρίς τη θέλησή της σε ένα υπαίθριο φεστιβάλ. Η Martin απευθύνθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι όμως της απάντησαν ότι δεν μπορούσαν να λάβουν δράση, καθώς φορούσε εσώρουχο και άρα η εικόνα δεν ήταν «ακατάλληλη».

«Όταν μου συνέβη, αποφάσισα ότι δεν το άφηνα να ξεχαστεί. Είχα κουραστεί να αγνοώ τέτοια περιστατικά. Ένιωθα πως αυτό ήταν λάθος και έμεινα έκλπηκτη όταν έμαθα ότι το upskirting δεν θεωρείτο ως εκείνη τη στιγμή μορφή σεξουαλικής προσβολής», δηλώνει η ίδια.

‘Ετσι, τον περασμένο Ιούλιο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έφερε το ζήτημα στο κοινοβούλιο. Ο νόμος ήταν ήδη σε ισχύ στη Σκωτία από το 2010 οπότε πλέον υφίσταται και σε Αγγλία και Ουαλία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.