Αλλάζει η ΠΓΔΜ: Έφυγαν οι πινακίδες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας

Αλλάζει η ΠΓΔΜ: Έφυγαν οι πινακίδες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας

Διαφορετική εικόνα έχει το κτήριο της κυβέρνησης στην γείτονα χώρα.

Η ΠΓΔΜ ετοιμάζεται για την αλλαγή της ονομασίας της, σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ήδη, τις πρώτες πρωϊνές ώρες αφαιρέθηκαν τα γράμματα με την σημερινή ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», από το κτίριο της κυβέρνησης, στο κέντρο των Σκοπίων. Στη θέση τους θα τοποθετηθούν νέα γράμματα με την καινούρια ονομασία της χώρας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Κάτι τέτοιο ίσως να συμβεί αύριο, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του κτιρίου όπου στεγάζεται η κυβέρνηση, κατά την οποία θα τοποθετηθεί η σημαία του ΝΑΤΟ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ και σε αυτήν θα παραστούν εκπρόσωποι του επιτελείου του ΝΑΤΟ και πρέσβεις των κρατών -μελών της Συμμαχίας στα Σκόπια.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων εικάζουν πως οι πρώτες νέες πινακίδες με το καινούριο όνομα της χώρας θα τοποθετηθούν στις συνορικές διελεύσεις της χώρας με την Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα στη συνοριακή διάβαση της Γευγελής (Μπογκορόντιτσα), απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.