Χιμπατζήδες απέδρασαν από ζωολογικό κήπο με αυτοσχέδια σκάλα!

Χιμπατζήδες απέδρασαν από ζωολογικό κήπο με «κινηματογραφικό» τρόπο 15 Χιμπατζήδες κατάφεραν να δραπετεύσουν από το χώρο φύλαξής τους στο ζωολογικό πάρκο του Μπέλφαστ χρησιμοποιώντας ένα κλαδί δέντρου.
Χιμπατζήδες απέδρασαν από ζωολογικό κήπο με αυτοσχέδια σκάλα!

Είναι η δεύτερη απόδραση που συμβαίνει μέσα στο διάστημα μερικών εβδομάδων στον ίδιο πάρκο. Τα ζώα επωφελήθηκαν από τις ζημιές που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι, προκειμένου να οργανώσουν την απόδρασή τους την οποία μάλιστα «έπιασαν» επισκέπτες του πάρκου σε βίντεο.

Η απόδραση αυτή έρχεται μετά από αυτή του Άμπερ, ενός μικρού Πάντα, που βρέθηκε σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το πάρκο τον περασμένο μήνα. Η τελευταία προσπάθεια απόδρασης από τους χιμπατζήδες που χρησιμοποίησαν το κλαδί ως σκάλα για να σκαρφαλώσουν στους ψηλούς τοίχους στο σημείο φύλαξής τους έγινε το Σάββατο.

Ο επισκέπτες είδαν κάποιους από τους «δραπέτες» να βγαίνουν πίσω από τους θάμνους σε ένα μονοπάτι, ενώ άλλοι αγνάντευαν τη θέα ψηλά από τους τοίχους περίφραξης. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media ένα παιδί ακούγεται να λέει «Μην δραπετεύεις κακό γοριλάκι».

Ο Φροντιστής του πάρκου Άλυν Κέιρνς ανέφερε ότι τα δέντρα είχαν ταλαιπωρηθεί από τις καταιγίδες επιτρέποντας στα ζώα αυτά να τα σπάσουν και να τα χρησιμοποιήσουν ως σκάλες διαφυγής.

«Είναι έξυπνα πρωτεύοντα και ξέρουν ότι δεν πρέπει να είναι έξω από τον χώρο τους, έτσι επέστρεψαν μόνα τους πίσω», είπε. Η Ντανιέλ Μονάγκχαν, που είχε επισκεφτεί το πάρκο με τα παιδιά της την ημέρα του περιστατικού εξέφρασε τις ανησυχίες της για την ασφάλεια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ