Συγκλονιστική αποκάλυψη των New York Times για την υπόθεση Κασόγκι!

Συγκλονιστική αποκάλυψη των New York Times για την υπόθεση Κασόγκι!

Πρόθυμος να χρησιμοποιήσει μία σφαίρα για να… «τελειώνει» με την υπόθεση του Κασόγκι, φέρεται να ήταν ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις των «New York Times», οι σχέσεις του αυτοεξόριστου δημοσιογράφου και του πρίγκιπα διαδόχου ήταν τεταμένες.

Ο μπιν Σαλμάν φέρεται να είχε απειλήσει το 2017 τον Τζαμάλ Κασόγκι, πως αν δεν έπαυε να επικρίνει το σουνιτικό βασίλειο και δεν επέστρεφε οικειοθελώς στη Σαουδική Αραβία, θα έφτανε στο σημείο να χρησιμοποιήσει «μία σφαίρα» εναντίον του.

Οι «New York Times» επικαλούνται αξιωματούχους — νυν και πρώην — που κάνουν λόγο για εκθέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών κατά τις οποίες ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είχε ξεστομίσει αυτή την απειλή κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με έναν από τους στενότερους συνεργάτες του, τον Τούρκι Αλ Νταχίλ.

Η συνομιλία ηχογραφήθηκε από τις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας, που περνούν από κόσκινο τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τα μηνύματα κειμένου που έκανε ή έστειλε ο πρίγκιπας τα τελευταία χρόνια, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα.

Στη συγκεκριμένη συνδιάλεξη, ο πρίγκιπας είχε πει πως εάν ο Τζαμάλ Κασόγκι δεν επέστρεφε στη Σαουδική Αραβία οικειοθελώς, τότε αυτό έπρεπε να γίνει διά της βίας, και ότι αν δεν έφερνε αποτέλεσμα τίποτε, ήταν έτοιμος να χρησιμοποιήσει «μια σφαίρα».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.